Au dat dovadă de spirit civic, dar s-au trezit cu o amendă de o mie de lei. Doi timişoreni au fost sancţionaţi de Poliţia Locală pentru că au amenajat pe banii lor spațiul verde din fața imobilului. În plus, au fost obligaţi să refacă zona aşa cum era iniţial. Plină de gropi şi de noroi. Situaţia hilară este discutată acum în instanţă.

Primăria le-a dat acordul celor doi, însă poliţiştii au considerat că spiritul civic trebuie amendat. 

Articolul continua dupa recomandari

Agenţii au considerat că dalele care înconjoară spaţiul verde reprezintă o construcţie. Aşa că le-a cerut oamenilor să readucă locul în starea iniţială. Chiar dacă era un maidan plin cu noroi şi buruieni. Mai mult chiar, trebuie să plătească statului o mie de lei.

Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale: "Nu exista autorizaţie de construire conform Legii 50 din 1991, aşa cum este necesar."

Timişorenii au contestat amenda, dar instanţa le-a respins plângerea. Acum, sunt hotărâţi să facă recurs.