Doi minori au furat la Botoşani maşina cu pomenile unui consătean, plină cu rachiu, vin şi colivă. A urmat o urmărire ca-n filme. Întâmplarea s-a petrecut la Româneşti, unde un localnic a pregătit de vineri seara pomenirea de 7 ani a soţiei sale. Doi adolescenţi l-au urmărit şi au pus la cale un jaf.

Bărbatul a pus de cu seară în propria maşină pomenile pentru a doua zi, când urma parastasul de 7 ani al răposatei. Vin, rachiu, colivă şi alte bucate, pe care urma să le împartă la cimitir. Maşina era parcată în curtea casei, unde la 5 dimineaţa, sâmbătă, au intrat doi minori din sat care iniţial au vrut doar să fure pomenile. Cum au găsit cheile în contact, au decis să fure maşina cu totul.

Articolul continua dupa recomandari

Unul dintre ei s-a urcat la volan şi au plecat spre Iaşi. După două ore de condus, în Popricani, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a vrut să oprească maşina. Şoferul a demara tînsă pe lângă poliţişti şi a urmat o urmărire ca în filme. Până la urmă, adolescenţii au fost prinşi şi duşi la sediul Poliţiei de Frontieră.

"În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că minorii sunt domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, iar în autoturism erau mai multe bunuri alimentare. Totodată, s-a mai stabilit că autoturismul în cauză fusese declarat furat de pe raza judeţului Botoşani, în dimineaţa aceleiaşi zile.", a precizat comisarul Denis Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Acuzaţi de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cei doi adolescenţi s-au ales cu un dosar penal.