Deşi interzise prin lege, petardele continuă să facă victime în preajma sărbătorilor de iarnă. De data asta e vorba de doi copii din judeţul Dâmboviţa, care au ajuns la spital chiar în noaptea de Revelion.

Unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, este şi acum în grija medicilor pentru că ar fi suferit leziuni mai grave. Băiatul este din localitatea Băldâna, iar accidentul în care a fost rănit s-a produs chiar în momentul în care ar fi încercat să aprindă dispozitivul pirotehnic.

Articolul continua dupa recomandari

În cel de-al doilea caz - un băiat de 13 ani din comuna Pietrari - accidentul s-a produs după un scenariu similar, însă leziunile au fost mai uşoare, aşa încât copilul a fost deja externat.

Poliţiştii au deschis dosare penale în ambele cazuri şi verifică dacă cei doi copii erau supravegheaţi în momentele respective.

În privinţa materialelor pirotehnice sunt permise doar steluţele, petardele de dimensiuni mici, cu confetti, sau lumânările scânteietoare. Dacă aruncaţi cu petarde, rachete sau cu pocnitori, riscaţi închisoarea de la trei luni la un an.