Un piroman a băgat spaima în locuitorii unei comune din Prahova. În mai puţin de o lună a incendiat opt case! Localnicii patrulează în fiecare seară, în încercarea de a-l prinde pe făptaş. În zadar, însă. Piromanul nu a fost încă prins. Dar poliţiştii au un cerc de suspecţi.

Piromanul are o strategie. Aşteaptă lăsarea întunericului, pune focul şi se face nevăzut. Nevăzut şi necunoscut, pentru că nimeni nu ştie până acum cine ar putea fi.

Articolul continua dupa recomandari

Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova: Toate evenimentele au indicat drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de aprindere, precum şi crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiile.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, individul a incendiat prima locuinţă. Apoi alte şase, în zilele ce au urmat. Iar, acum două nopţi, piromanul a acţionat din nou. Toate casele incendiate se află la ieşirea din localitate.

Ion Enache, primarul comunei Călugăreni: Au fost vizate numai case nelocuite, case unde proprietarii sunt decedaţi şi moştenitorii sunt plecaţi din localitate. În marea majoritate a incendiilor, de fapt nu mai există casă acolo. Doar câţiva pereţi.

În zadar s-au mobilizat localnicii. Autorul incendiilor din Călugăreni e mereu cu un pas înaintea lor.

Ion Enache: Am făcut patrule prin localitate. Incendiile au continuat şi cu noi prin sat, patrulând.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere şi au deja un suspect pentru două dintre incendieri.

Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt IJP Prahova: Până în prezent avem un cerc de bănuiţi. Unul dintre ei a fost depistat, iar în cauză cercetările continuă.

Nicio casă din cele opt care au fost mistuite de flăcări nu avea asigurare.