Dispariţia unei fetiţe de doi ani din Bacău ar putea ascunde un caz de răpire. O noapte întreagă, părinţii disperaţi, poliţişti, jandarmi şi voluntari au căutat-o fără să primească vreun semn de viaţă. Abia spre dimineaţă, un tânăr poliţist a găsit-o pe fetiţă.

Culmea, era chiar lângă locuinţă, într-o zonă pe care forţele de intervenţie au periat-o şi cu ajutorul câinilor de urmă. Este suspect cum fata a apărut imediat după ce operaţiunile de căutare au luat amploare. Anchetatorii se tem că cineva ar fi răpit-o şi a abandonat planul în ultimul moment.

Articolul continua dupa recomandari

"Frumoaso, dar cum ai stat toată noaptea singură, mă?", aşa a fost primită fetiţa de apropiaţi după ce şi-a făcut din nou apariţia.

Fetiţa de doi ani, din Bacău, găsită de un poliţist

Tatăl fetiţei dispărute recunoaşte că "nu aveam speranţă. Nu mai aveam speranţă să o găsesc".

Antonia a fost găsită după o noapte de teroare, speriată şi înfrigurată. Eroul ei este Mihai Blaj, un tânăr care lucrează în Poliţie de doar trei ani. Reporterilor Observator le-a mărturisit că a fost misiunea care l-a marcat.

Mihai Blaj, poliţistul care a găsit fetiţa: Am auzit un ţipăt, m-am îndreptat către acel sunet, am ajuns într-o zonă cu vegetaţie densă. Am luat-o în braţe, am mers câţiva paşi şi am întrebat-o dacă ea este Antonia, mi-a răspuns că da. Chiar mi-a zâmbit când am luat-o în braţe

Locul în care a găsit-o pe fetiţă le-a ridicat anchetatorilor prima suspiciune. 

Ore în şir, pe o rază de doi kilometri, în jurul casei, echipele de căutare nu au găsit niciun indiciu. Iar după ce cazul Antoniei a luat amploare, iar dispariţia ei a fost anunţată şi în presă, dimineaţă, fetiţa a apărut ca din senin. Culmea, era la 150 de metri de locuinţă, într-un loc prin care poliţiştii şi jandarmii au mai trecut. 

Teodor Agache, jandarm: Era undeva într-o gaură, învelită cu geaca pe care a avut-o pe ea

Dispariţia fetiţei din Bacău, considerată un caz de răpire

Câteva cuvinte rostite de copilă la întâlnirea cu părinţii reprezintă încă un indiciu suspect. 

Tatăl fetiţei: A spus că a fost în deal cu acela. Dar de unde să ştiu eu care acela. Au umblat cu atv-uri, cu jeepuri, cu toate ăstea, cu lumini. Atâta lume care a umblat după ea. Şi în zi, am fost 20 de oameni aici şi am umblat pe toate coastele ăstea

Dispariţia Antoniei s-a transformat într-un caz de răpire. Anchetatorii cred că cineva a luat-o şi a adus-o înapoi, speriat de amploarea operaţiunilor de căutare. Au început deja audierile în cadrul unui dosar penal de lipsire de libertate.

Criminaliştii refac acum filmul unei dispariţii ciudate. 

Peste 70 de oameni s-au mobilizat după primul apel care anunţa dispariţia. Era ora opt seara când mama a alertat autorităţile. Antonia dispăruse chiar de lângă ea, într-un moment de neatenţie. Tatăl plecase la un vecin şi a scăpat-o din ochi doar câteva minute. 

Fetiţa din Bacău, internată în spital pentru un control de rutină

O noapte întreagă, echipele de intervenţie au luat localitatea Blăgeşti la pas. La operaţiune au participat poliţişti, jandarmi, voluntari din cadrul unui club de curse off-road, dar şi localnici. Au avut camere de termoviziune, dar şi câini de urmă. Iar căutările s-au desfăşurat în pădure şi pe albia unui pârâu din apropiere. 

Mihai Blaj, poliţistul care a găsit fetiţa: Devenisem frustraţi la un moment dat, dar plini de speranţă

La ora 10 dimineaţa, căutările au încetat. Antonia s-a întors în braţele părinţilor. Teafără. 

Este acum internată la spital pentru un control de rutină. Medicii spun că i-au găsit şi câteva zgârieturi pe corp.

Între timp, poliţişti şi procurori continuă ancheta pentru a stabili clar dacă a fost sau nu o tentativă de răpire.