În ziua în care Diana a împlinit 24 de ani, un medic din Sibiu le-a spus părinţilor că nimeni nu o mai salvează. Doctorul le-a comunicat acestora că el are dreptul să o deconecteze pe tânără de la aparatele care o mai ţin în viaţă de o săptămână.

Diana a împlinit 24 de ani pe 15 ianuarie, şi aniversarea a găsit-o în comă, pe un pat de spital. Diana Ghisoiu are meningită și se află în moarte cerebrală, la Spitalul Județean din Sibiu. Deși tânăra începe să aibă semne vitale, iar familia dorește să i se facă o transfuzie de sânge, medicii refuză cu desăvârșire, scrie Ora de Sibiu.

Articolul continua dupa recomandari

Diana Ghisoiu a ajuns, mai întâi, la Spitalul Militar din Sibiu, în data de 4 ianuarie. Potrivit apropiaților, aceasta suferise o răceală și acuza dureri de cap, însă lua tratament. Calvarul ei a început în jurul orei 16.00, atunci când părinții au dus-o la spital, fiindcă tânăra nu se simțea bine. Avea dureri îngrozitoare de cap și febră.

La scurt timp, medicii au diagnosticat-o cu meningită și i-au prescris un tratament. Medicii de la Militar au decis să o transfere la Spitalul Județean de Urgență, însă ambulanța a venit abia după o oră, când fata avea convulsii și crize. Aici, alte păreri și alte tratamente. La finalul serii, Diana era în comă, iar două zile mai târziu intrase în moarte cerebrală.

Diana e în moarte cerebralăVezi 3 imagini în Galerie

Revoltător este faptul că părinții au aflat "din greșeală2 de starea Dianei. Mama acesteia a mers să îl întrebe pe doctor cum se mai simte, iar acesta i-a dat un răspuns tulburător: "Trebuia să veniți să întrebați ce mai e cu ea, nu vin eu să vă anunț."

Medicul le-a spus părinţilor că nimic nu o mai salvează

Deși familia și prietenii fetei le-au cerut doctorilor să îi facă o transfuzie de sânge, aceștia refuză cu desăvârșire, spunând că nu se mai poate face nimic pentru fată și că ar trebui să o deconecteze de la aparate, ceea ce el poate face oricum. Această cumplită veste le-a fost dată rudelor chiar marţi, când fata împlinea 24 de ani.

Și un alt doctor din spital a recomandat să i se facă transfuzia respectivă.

Totuși, Diana este o luptătoare. Le arată zilnic semne cum că vrea cu disperare să trăiască. O prietenă de-a ei povestit sursei citate că "atunci când o asistentă i-a luat glicemia, Diana și-a mișcat un deget, iar când i s-a schimbat perfuzia, a tresărit. Începe să reacționeze, treptat. Face și febră, semn că există șanse să își revină."

Diana Ghisoiu este din Orlat și a terminat Facultatea de Inginerie, iar acum face un master în managementul calității. Apropiații spun că este cea mai optimistă persoană pe care au cunoscut-o și că, așa cum ea le era mereu alături, la fel vor și ei să îi fie în cele mai dureroase clipe.