Bacalaureatul 2018 a fost un examen al extremelor. De la media 10 obţinută de 104 elevi, la promovabilitate zero în 30 de licee şi colegii tehnice din ţară. Iar dintre toţi candidaţii, o pensionară din Târgovişte vine cu o lecţie. A promovat Bacalaureatul la 60 de ani.

Emoţiile au fost mari şi când media afişată a depăşit chiar şi cele mai optimiste aşteptări ale candidaţilor. Unii dintre candidaţi şi-au anunţat în direct părinţii. Sunt 104 elevi de 10 în toată ţara. 

Articolul continua dupa recomandari

Cele mai mari note din Bucuresti le-au obtinut elevii de la liceul Gheorghe Lazar. Aici avem la avizier 5 medii de 10 plin din totalul de 17. 

Rata de promovare naţională a fost de 67,7 la sută, cu aproape 4 procente mai mică decât cea de anul trecut. Capitala a intrat în topul celor mai bune rezultate, după judeţele Cluj, Iaşi şi Bacău. La coada clasamentului sunt judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu şi Harghita.

30 de licee din ţară au anunţat promovabilitate zero. Sunt colegii unde elevii fie nu s-au prezentat, fie nu au trecut examenul. În Argeş sunt cinci licee în această situaţie. Alte patru sunt în Mureş. Iar la un liceu din Pătârlagele, județul Buzău, de asemenea, niciun candidat nu a trecut examenul.

Avram Petre, directorul Liceului Tehnologic din Stâlpeni
Elevii nostri din clasele a 10, a unsprezecea se angajeaza, fiind liceu tehnologic. Este o foame dupa locurile de munca si incearca sa prinda un job. 

O bunică din Târgovişte le-a demostrat absolvenţilor de liceu că niciodată nu e târziu să deschizi o carte. 

ELENA DUŢU, 60 de ani:
E foarte bine sa invete la timpul care trebuie. Eu ma fost o exceptie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faca toata lumea ca mine.

Elena Duţu vrea să facă acum o şcoală sanitară, să-şi cumpere o rulotă şi să colinde satele din România ca să-i ajute pe bătrâni. Pentru cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute la BAC, urmează contestaţiile, iar pe 9 iulie afişarea notelor finale. 

Elevii cu mediile 10 la bacalaureat primesc de la Primăria Capitalei câte 2000 de lei. Primăria Sectorului 5 îşi premiază elevii de 10 cu câte o sută de mii de lei. Guvernul va stabili cum îi va recompensa pe restul elevilor de 10.

Puţin peste 80 de mii de absolvenţi din totalul de aproape 137 de mii au luat medii peste şase.