Procurorii iau în calcul toate variantele, inclusiv ipoteza unui triplu asasinat! Victimele ar fi fost împuşcate cu mai multe focuri de armă. Bebeluşul în vârstă de şase luni a mai supravieţuit doar până la spital. Apropiaţii familiei pun totul pe seama depresiei postnatale. Poliţista fusese testată psihologic ultima dată în luna mai anul trecut, înainte să intre în concediu maternal. Atenţie, imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Puțin după ora 19, mai multe focuri de armă au răsunat din casa celor doi poliţişti. Adela Lăpădat era împreună cu mama ei şi cu bebeluşul în vârstă de şase luni, când ceva i-ar fi declanşat gândurile criminale. În doar câteva minute, femeia de 33 de ani i-ar fi executat pe amândoi, apoi şi-a luat viaţa.

Articolul continua dupa recomandari

Soţul femeii a sunat primul la 112. Anchetatorilor le-a spus că era la cumpărături când s-ar fi comis crimele. Când s-a întors, şi-a găsit soţia aproape de uşa casei, cu arma lui de serviciu în mână. Singurul care mai avea semne vitale era bebeluşul. L-a găsit la pătuţ, cu răni extrem de grave.

Execuţia a şocat zeci de oameni. Adela Lăpădat era poliţist la Transporturi Feroviare Târgu-Jiu, iar soţul ei agent în cadrul Poliției Mătăsari. Bunica bebeluşului, în vârstă de 54 de ani, lucra în Primărie, la Direcţia de Patrimoniu. Se mutaseră cu toţii la Băleşti în urmă cu doar câteva luni.

Ultima dată, femeia a fost testată psihologic anul trecut, înainte să intre în concediu de maternitate. Tot atunci, şi-ar fi predat şi arma din dotare.

Procurorii l-au audiat şi pe tată. Femeia ar fi folosit arma lui de serviciu, deşi aceasta ar fi trebuit ţinută în condiţii speciale, conform regulamentului intern din Poliţie.

La nici 24 de ore de la asasinat, criminaliştii s-au întors în locuinţa poliţiştilor pentru reconstituire. Au adus câte un manechin pentru fiecare dintre victime.

Cazul zguduie din temelii Poliţia Română. Este cea mai şocantă crimă din ultimii ani, în care principalul suspect este un angajat al Ministerului de Interne. Ultimul caz răsunător a avut loc în 2012, în Capitală, când un agent a intrat într-un coafor şi a împuşcat opt oameni. Două dintre victime au murit.