O aluniţă neglijată sau o arsură provocată de soare ne poate face oricând victima unui cancer de piele. O spun dermatologii care vara asta şi-au mutat cabinetul chiar pe nisip, lângă turiştii aflaţi în căutarea unui bronz uniform. În timp ce ei se relaxează, medicii analizează gratuit aluniţele şi leziunile de la nivelul pielii. Şi le spun când şi în ce condiţii pot să se expună radiaţiilor. 

"Ok, o să vă rog să semnaţi aici şi apoi ne uităm cu dermatoscopul." Adică instrumentul care poate da verdictul după o vacanţă scăldată în soare. El le spune medicilor dacă avem aluniţe sau leziuni periculoase. 

Articolul continua dupa recomandari

O practică ce îi pune viaţa în pericol. Tocmai din acest motiv, pe litoral, au apărut medici care le oferă turiştilor consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului de piele. 

În goana după un bronz accentuat, mulţi turişti se întorc, însă, din vacanţă, cu arsuri grave, care cresc şansele de apariţie a cancerului de piele. Responsabilă este radiaţia ultravioletă mult mai nocivă la malul mării, spun specialiştii. 

Deşi avem senzaţia că ne răcorim, atunci când intrăm în mare, suntem de două ori mai expuşi radiaţiilor. Specialiştii recomandă folosirea protecţiei solare chiar şi la umbră.