Deputatul USR, Matei Dobrovie a demisionat din partid, după ce a anunţat că este un susţinător al referendumului pentru familie. Acesta acuză USR că s-a poziţionat împotriva unei iniţiative cetăţeneşti constituţionale şi legale, adică împotriva democraţiei şi a dreptului poprului de a alege.

De asemenea, deputatul demisionar acuză că în USR există un grup creştin-democrat care "a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către aşa-zişii progresişti" şi că "cei care îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi pe grupul de comunicare internă al partidului şi etichetaţi drept homofobi, pro-ruşi, anti-europeni, fascişti, retrograzi".

Articolul continua dupa recomandari

"Voinţa lor nu trebuie şi nu poate fi ignorată. Nu se pot interzice anumite referendumuri, doar pentru că nu ne plac. Democraţia este puterea poporului care-şi exercită suveranitatea. Ce rol mai au instrumentele democraţiei, dacă vocea poporului nu este ascultată? Clarificarea definiţiei familiei în Constituţie reprezintă o protecţie superioară a unui fundament al societăţii româneşti, care este tot mai atacat în ultimii ani în ţara noastră şi nu numai. Deşi familia se confruntă cu multe probleme – violenţa domestică, rata mare a divorţurilor, copii cu părinţi plecaţi în străinătate –, totuşi, ea este cea mai potrivită formă de convieţuire şi mediul cel mai prielnic pentru creşterea şi educarea copiilor. Definirea căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie nu restrânge drepturile omului şi nici nu este o iniţiativă îndreptată împotriva cuiva, ci este eminamente o măsură pozitivă. Interesul superior al copilului este să crească într-o familie iubitoare, având atât modele feminine, cât şi masculine. Aceasta nu înseamnă că familiile monoparentale nu ar trebui apreciate şi susţinute, ci ele trebuie sprijinite chiar mai mult decât cele în care există doi părinţi", spune deputatul demisionat din USR.

Sursă: News.ro