Indiferent cât de ciudat pare, însă - la ora actuală - Delta Dunării nu are o piaţă de peşte! Autorităţile promit să reglementeze această problemă, astfel încât pescarii să poată vinde peşte chiar din barcă. În acest timp, hotelierii inventează trasee turistice cât mai interesante şi promit să aibă preţuri avantajoase.

Întinderea nesfârşită de ape şi de stufăriş cucereşte orice turist care vine în Delta Dunării. vine din ţară sau din afara ei. Anul trecut, spre exemplu, s-a înregistrat un număr record de oaspeţi.

Articolul continua dupa recomandari

Cătălin Ţibuleac- preș Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării: Judetul Tulcea s-a remarcat printr-o crestere de 67 la suta pe tot anul.

Odată ajunşi aici, puteţi să vă savuraţi cafeaua, în natură, şi să gustaţi din preparatele zonei. Iar când vine vorba de mâncare, zicala ,, nicio masă fără peşte'' e la ea acasă. Paradoxal, însă, proprietarii de cherhanale sau pensiuni abia reuşesc să cumpere peşte proaspăt de la localnici.

Cornel Găină, administrator complex hotelier: Cumparam ce gasim la fata locului. Restul, cumparam din piata de la Obor unde sunt mai multi producatori si avem un sortiment mai mare.

Tocmai de aceea, specialiştii în turism vor să pună bazele unei pieţe locale de peşte, astfel încât vânzarea la negru să dispară.

Mălin Mușetescu- guvernator Delta Dunarii: Sa vanda pestele direct din barca, pestele proaspat, numai pestele prins in ziua respectiva. Este absolut necesar ca pescarii comerciali din Delta Dunarii sa poate valorifice, la plus valoare, pestele local.

Şi hotelierii au planuri mari. Ei vor investi în traseele turistice. Şi promit preţuri avantajoase.

Dan Ghinescu, directorul unui hotel: Pe cel care vine in Delta nu il putem tine captiv intr-o singura proprietate. Le organizam excursii la Leta, Sulina, Sfantul Gheorge.

Delta poate fi admirată şi dintr-o navă semi-rapidă. În doar două ore, turiştii ajung din Tulcea la Sulina.

Radu Vasile, director complex turistic: Pe nava se poate asigura inclusiv masa si are toate facilitatile unei nave de transport, de croaziera.

Multe dintre pensiuni sunt rezervate deja în proportie de 70% de Paşte şi de 1 mai. Preţul pentru o minivacanţă de 3 zile porneşte de la 800 şi ajunge până la 1400 de lei de persoană.