Garda Forestieră din Cluj a efectuat un control pe raza Ocolului Silvic Cormaia – Anies, din Bistrita-Năsăud, iar până în acest moment s-a constatat tăierea ilegală a peste 3.300 de arbori, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de lei.

În comunicatul publicat de Garda Forestieră se specifică faptul că pădurarul responsabil de ultimul canton verificat a declarat în scris că nu există probleme în zona respectivă.

Articolul continua dupa recomandari

Defrişare ilegală uriaşă la Bistrita-Năsăud

Garda Forestieră Cluj informează că, până la data 13.09.2019, au fost identificate un număr de 3350 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de aproape 3.000 de metri cubi şi o valoare a pagubei de 1.070.315 lei. Fondul forestier în care s-au constatat aceste taieri ilegale apartine orasului Sângeorz-Băi, se arată în comunicatul oficial.

În urma controlului a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Nasaud si Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Garda Forestiera Cluj informează că verificările încă nu sunt complete, un raport final urmând a fi emis în urma finalizării controalelor.