Să fii părinte este cel mai mare dar, iar pentru părinţii care şi-au aşteptat pruncii ani în şir e un miracol. Uniţi de aceeaşi luptă, cea de a deveni mamă şi tată, mii de români au sărbătorit astăzi împreună minunile din vieţile lor. O mie de copii concepuţi în eprubetă s-au întâlnit pentru prima oară într-o petrecere emoţionantă şi i-au cunoscut şi pe medicii cărora le datorează totul.

Sunt cei mai doriţi şi cei mai aşteptaţi. Sunt copiii pe care barza n-a vrut să-i aducă de bună voie, ci cu ajutorul reproducerii asistate. Iar aceasta este petrecerea lor. 

Articolul continua dupa recomandari

Pentru Lăcrămioara şi Sorin, minunile au două nume: Eva şi Victor. În locul fericirii de azi, au simţit cândva tristeţe, disperare şi revoltă. Timp de cinci ani, s-au chinuit să aibă copii pe cale naturală.

O poveste pe care o trăiesc şi Andreea şi Mihai. Întâlnirea cu sutele de părinţi care au trecut prin aceleaşi încercări i-a marcat. 

Şase ani au trecut până să-şi strângă în braţe copilele. Şase ani în care au încercat tot, de la acupunctură, la tratamente naturiste şi chiar rugăciuni. 

Petrecerea de 1 iunie este unul dintre rarele momente când copiii şi părinţii stau faţă în faţă cu specialiştii care i-au ajutat. 

Deşi este însărcinată, Elena Gheorghe a venit să le cânte. Peste două luni, cântăreaţa va aduce pe lume cel de-al doilea bebeluş, de data aceasta o fetiţă. 

Problemele de fertilitate afectează tot mai multe cupluri. În ultimul an, numai în cadrul unei clinici de fertilizare in vitro din România, au avut loc peste 400 de proceduri.