Într-un interviu exclusiv pentru Observatror, Alexander Adamescu spune că, în cazul tatălui său, instituţiile au vânat omul şi nu probele. Alexander, pe numele căruia este emis mandat de arestare internaţional, nu şi-a putut îngropa părintele, pentru că odată ajuns în România, ar fi fost încătuşat.

Din Londra, acolo unde practic este exilat, fiul afaceristului Dan Adamescu iese la atac. Primii vizaţi sunt cei care l-au condamnat pe milionar la închisoare.

Articolul continua dupa recomandari

Şi tocmai asta nu ar fi făcut justiţia în cazul tatălui său, se plânge Alexander Adamescu, care chiar el are probleme cu legea în România. De altfel, fiul lui Adamescu nici nu a putut să asiste la înmormântarea părintelui său, ieri, pentru că tribunalul i-a respins cererea de anulare a mandatului internaţional de arestare. Din mai, Alexander, fiu născut din prima căsnicie, nu a mai vorbit cu Dan Adamescu.

Tristeţe, dar nu şi pace. Pentru că războiul a început imediat ce afaceristul a murit. A murit într-o cameră septică a unei clinici private, sub pază, şi singur, fără rude şi fără prieteni.

Pe cea de-a doua soţie, Carmen, Alexander o acuză că i-ar fi dat cea mai grea lovitură, când l-a părăsit. Acum o anunţă că se vor lupta.

Miza este imperiul lăsat moştenire de Dan Adamescu. În 2013, afaceristul era pe locul al doilea în topul bogaţilor României, cu 1 miliard de euro. Acum ar mai fi rămas în jur de 300 de milioane de euro. Majoritatea, acţiuni sub sechestru, în timp ce 10 la sută din activele magazinului Unirea au fost cedate soţiei sale, Carmen. Cum divorţul nu este încă definitiv, la apel, Dan Adamescu va fi reprezentat chiar de fiul Alexander, spun avocaţii.

Până atunci însă, Carmen a anunţat că ea va prelua afacerile soţului care a murit înainte să se încheie divorţul. Următorul termen în proces este programat pentru 8 martie.