ANM a emis o informare meteo-caniculă, disconfort termic, dar şi instabilitate atmosferică accentuată. Alerta intră în vigoare vineri la prânz şi va fi valabilă până sâmbătă seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 12:00 — 18 iunie, ora 23:00, se vor semnala atât perioade de caniculă, cât și de instabilitate atmosferică accentuată.

Articolul continua dupa recomandari

În următoarele zile, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul și sudul țării. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 — 38 de grade în Lunca Dunării. În Capitală, meteorologii anunţă valori chiar şi de 50 de grade la soare.

Totodată, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și nordul Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului, începând din după-amiaza zilei de vineri, 17 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat, ploile vor avea caracter torențial, va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15 — 20 l/mp.