Bucureştiul a fost îngropat în zăpadă. Şi chiar nu e o figură de stil. Noi, cei din Capitală, n-am mai văzut de acum 5 ani o aşa privelişte. În 2012 s-a aşezat un strat de zăpadă gros de 63 de centimetri.

Din fericire, meteorlogii spun că nu va mai ninge. Din fericire! Dacă ar mai fi nins încă 12 ore atât de intens cum a nins azi noapte, am fi avut parte acum de troiene ca cele din 1954.

Articolul continua dupa recomandari

A fost haos în Bucureşti. Stratul de zăpadă a măsurat aici 63 de centimetri la staţia Filaret. În Băneasa, 48 de centimetri, iar în Afumaţi, 40 de centimetri. În comunele din Ilfov, stratul de zăpadă a fost, de asemenea unul record. 63 de centimetri în Comana, Măgurele şi 1 Decembrie.

Nu vă gândiţi că restul ţării a scăpat de covorul gros de omăt. În Olteniţa zăpada depusă a măsurat 49 de centimentri, ceva mai subţire a fost stratul în Giurgiu, 47 de centimetri. 

Locuitorii din Adamclisi au avut de călcat şi ei sub picioare un covor de zăpadă de 43 de centimetri, iar la Zimnicea, ceva mai bine, doar 37 de centimetri de zăpadă. Mai puţină zăpadă a căzut în Medgidia şi Constanţa. Stratul de zăpadă a fost de doar 35 de centimetri, aproape jumătate din cel aşezat în Capitală.