Noul coronavirus se transmite în principal de la o persoană la alta, prin tuse sau strănut, a anunțat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, o agenție a Departamentului de Sănătate Publică al Statelor Unite.

Înțelegerea modului în care se transmite coronavirusul Covid-19 se bazează în principal pe informațiile deja cunoscute despre acest tip de tulpini virale.

Articolul continua dupa recomandari

Specialiștii cred că infecția se transmite de la o persoană la alta, de la o distanță maximă de aproximativ un metru. Contactul fizic nu este întotdeauna necesar pentru transmiterea coronavirusului. 

Mici particule de lichid, eliberate în aer prin tuse sau strănut, pot ajunge în tractul respirator al unei persoane sănătoase, provocând o infecție generalizată.

De asemenea, este posibil ca o persoană să fie infectată prin atingerea cu mâinile a unei suprafețe pe care se află virusul, urmată de atingerea gurii, a nasului sau a ochilor. Specialiștii Departamentului de Sănătate Publică al Statelor Unite consideră însă că nu aceasta este principala cale de trasmitere a Covid-19.

Când se transmite infecția

Potrivit sursei citate, se crede că o persoană este cea mai contagioasă atunci când simptomele de îmbolnăvire se manifestă pe deplin.

Este posibil, însă, ca răspândirea coronavirusului să se producă și în perioad asimptomatică (fără simptome)

Fiecare virus se răspândește cu un grad diferit de eficiență. Virusul care cauzează pojarul este, de exemplu, foarte contagios. Ținând cont de evoluția epidemiei de coronavirus, se crede că Covid-19 este capabil să se răspândească rapid și sustenabil.