Ai decis să începi să mergi constant la sala de fitness? Abia aștepți să începi această rutină, dar un lucru stă în calea bucuriei tale complete: nu știi cum să te îmbraci corect pentru sala de fitness? Ar trebui să arăți grozav sau doar să te simți cât mai confortabil atunci când faci mișcare?

Trebuie să știi că, exact ca în orice alt domeniu, și în sport trebuie să găsești echilibrul între a te simți confortabil și a arăta cât mai bine. Desigur, principalul scop este să faci sport, astfel că trebuie să alegi cu atenție îmbrăcămintea pentru sala de fitness.

Articolul continua dupa recomandari

Lasă pielea să respire

În primul rând, trebuie să alegi îmbrăcămintea astfel încât să îți ofere tot confortul posibil. Alege haine confecționate dintr-un material care lasă pielea să respire. Este esențial ca, atunci când faci sport, să porți haine confortabile. Printre materialele cele mai potrivite pentru antrenamentele de la sala de fitness se numără polyesterul, lycra și spandexul. De asemenea, sunt recomandate hainele confecționate din polypropylenă. Există linii de treninguri de damă, mărimi de la XXS la XL special confecționate pentru fitness, care conțin fibre speciale, menite să te ajute să îți controlezi temperatura corporală. Aceste haine mențin temperatura corpului constantă la parametri optimi și ajută la evaporarea transpirației, astfel că pielea rămâne uscată.

Sunt de evitat hainele din bumbac, întrucât îngreunează activitatea corporală, se lipesc de corp și nu sunt recomandate pentru activități fizice intense. În schimb, dacă sprijinitul aparatelor devine în sine o activitate, este recomandat să alegi hainele din bumbac.

Renunță la accesorii

Accesoriile nu sunt recomandate atunci când mergi la sala de fitness. Sunt în special de evitat bijuteriile mari, care fac zgomot sau care prezintă riscul de a te răni în timpul exercițiilor. În cazul în care nu te poți despărți de bijuteriile tale, poți să le porți până ajungi la sala de fitness, iar acolo să le lași în cutia de bijuterii, pe parcursul antrenamentului.

Desigur, poți purta o verighetă, un inel, sau o pereche de cercei mici, subtili. Aceste bijuterii nu prezintă un pericol în timpul exercițiilor fizice. În schimb, sunt de evitat cerceii lungi, mari, colierele sau lanțurile, precum și brățările.

Încalță-te lejer

Încălțămintea joacă, de asemenea, un rol important pentru confortul tău la sala de fitness. Trebuie să știi că nu toți pantofii sport sunt la fel. De exemplu, există diferențe între perechile pentru alergare și cele pentru fitness. Nici tenișii nu sunt același lucru cu bascheții, în cele două cazuri fiind diferite duritatea și aderența tălpii. De aceea, este important să te încalți cât mai lejer pentru a face față antrenamentului din sala de fitness.

Este recomandat să investești în pantofi sport de calitate, care sunt confortabili și nu sunt grei, astfel încât să nu îți creeze disconfort pe parcursul orelor de antrenament de la sala de fitness.

Piese vestimentare potrivite

Printre piesele vestimentare potrivite la sala de fitness se numără bustierele, topurile speciale pentru sport, tricourile, maieurile sport, colanții, pantalonii pentru sport, hanoracele și jachetele sport.

Evită machiajul

Atunci când te pregătești pentru antrenamentul la sala de fitness, este ideal să eviți machiajul. Ai putea fi tentată să folosești mascara waterproof, dar trebuie să știi că orice urmă de machiaj de pe față va interacționa cu transpirația care apare din cauza efortului fizic. Așadar, dacă mergi la sala de fitness de acasă, nu te machia înainte, iar dacă ești deja machiată, asigură-te că te demachiezi înainte de antrenament.

Așadar, dacă ai decis că este momentul să mergi regulat la sala de fitness, ține cont de sfaturile acestea, pentru a avea o ținută. Sunt recomandate hainele sport special confecționate din materiale care să îți ajute corpul în timpul efortului fizic, încălțămintea comodă și îmbrăcămintea cât mai confortabilă. Sunt de evitat bijuteriile și machiajul.