Sezonul de primăvară - vară este cel al renovărilor. Aceasta este perioada în care cei mai mulți dintre proprietari încearcă să aducă un aer nou în casele lor, fie printr-o reamenajare a locuinței, fie printr-o renovare care să schimbe ambientul în totalitate. În mod evident, cea mai mare provocare pe care o renovare o aduce în fața unui proprietar este cea financiară, motiv pentru care nu trebuie să îți asumi o astfel de responsabilitate dacă nu ești sigur că din punct de vedere al bugetului există riscuri să duci la bun sfârșit acest proiect. Există și mici metode prin care bugetul de renovare poate fi protejat, însă pentru asta vei avea nevoie de multă organizare.

Cum să reduci semnificativ cheltuielile când renovezi un apartament:

Articolul continua dupa recomandari

1. Angajează o firmă

În primul rând, angajează din timp o firmă. Pentru că perioada sezonului cald din an este cea mai ocupată pentru firmele și profesioniștii din domeniul construcțiilor și renovărilor, poate fi destul de dificil să mai găsești acum un meseriaș bun care să aibă timp și pentru proiectul tău. Mai mult de atât, din cauza calendarului aglomerat, poate exista oricând riscul să te trezești că nu va termina totul la timp, pentru că încearcă să lucreze în paralel și la un alt proiect. Așadar, dacă vrei să te apuci de renovarea locuinței, asigură-te că te programezi cu cel puțin două luni înainte. Apoi, este indicat să apelezi la o firmă, iar motivul principal este siguranța. Atunci când subcontractezi o firmă va exista o înțelegere scrisă, vei avea la îndemână o factură și vei putea impune termene limită și penalizări în cazul nerespectării acestora. Poate că la prima vedere angajarea unei firme implică niște costuri mai mari, pentru că vor exista și taxe de plătit, însă poate fi mai rentabil din punct de vedere financiar. O firmă poate să-și asume inclusiv transportul materialelor de construcție, transportul molozului din casă, curățenia și predarea locuinței la cheie. Altfel, vei fi nevoit să plătești separat pentru fiecare dintre aceste operațiuni, iar costul final va fi mereu mai mare.

2. Cumpără în cantități mari din aceleași locuri

Organizarea pentru o renovare constă și în modul în care îți cumperi materialele, electrocasnicele, mobila și restul lucrurilor pentru locuință. Nu numai costul de transport este important aici, ci și intervalul de timp eficient în care toate acestea trebuie să ajungă la locație pentru a nu exista întreruperi în lucrare. Spre exemplu, pentru a scăpa de costurile de transport, poți căuta să îți cumperi electrocasnicele de pe www.badabum.ro, unde transportul include chiar și aducerea acestora în interiorul locuinței tale, deseori o problemă pentru mulți proprietari care se află într-o astfel de situație.

3. Impune-ți de la început un prag maxim pentru bugetul de renovare

Regula numărul unu atunci când plănuiești o renovare este să ai banii dinainte de a te apuca de treabă. Apoi, este esențial să te asiguri că până la final vei mai avea aproximativ 30% din sumă, pentru că deseori calculul final este mai mare decât cel cu care pleci la drum. Nu în ultimul rând, oricât de ambițioase ar fi planurile tale, este important să îți impui un buget limită, pentru că astfel vei ști să iei cele mai inspirate decizii și eficiente pentru locuința ta. Nu tot ce este scump este și util, motiv pentru care trebuie să iei în calcul lucrurile de care ai în primul rând nevoie. 

4. Așteaptă perioadele de reduceri și oferte

O cale simplă de a reduce bugetul de cheltuieli pentru o renovare este să aștepți perioadele de promoții, unde poți găsi ceea ce îți trebuie la prețuri mult mai avantajoase, mai ales când trebuie să cumperi în volum mare. Acesta este și motivul pentru care nu trebuie să te grăbești, ci să îți calculezi atent momentul potrivi să faci o nouă achiziție.

5. Prioritizează-ți investițiile în mobilă

Așa ajungem și la acest punct, în care prioritizarea investițiilor este foarte importantă. Dacă nu locuiești încă în apartament, ci urmează să te muți, asigură-te întâi că ai tot ce îți trebuie ca să locuiești confortabil, o bucătărie utilată, o baie finisată și un pat. Odată cu acestea, poți avansa pe măsură ce bugetul îți permite. 

Sursă foto: Pexels