Se spune că viaţa de cuplu ar trebui să fie un vis frumos în doi. Nou vă arătăm că există situaţii în care le putem rezolva şi singuri, ca să nu ajungem acolo. Sînziana Iacob, una dintre cele mai cunoscute bloggeriţe de la noi, pare că nu se pricepe doar la scris, ci şi la relaţii.

De câţiva ani şi-a găsit sufletul pereche şi spune că, atenţie, nu s-a certat niciodată cu iubitul ei. Una peste alta, Sînziana apare chiar într-o carte, fix pe acest subiect.

Articolul continua dupa recomandari

Scriitoarea Ana Dragalina a povestit experienţa ei şi a altor cinci cupluri care au reuşit să îşi depăşească problemele fără să ajungă la cabinetul psihoterapeutului.

Ana Dragalina, psiholog şi scriitor: În primul rând, eu îmi doream foarte mult o relaţie şi ştiu că atunci când vrei ceva trebuie să mergi direct la persoanele care au acel lucru. 

Sînziana Iacob, blogger: Alex este un înger, e un cadou pe care mi l-a trimis Dumnezeu. Mie mi se pare că îl iubesc din ce în ce mai mult. Cu cât trece timpul cu atât mă simt mai îndrăgostită de el şi descopăr mai multe calităţi. 

Ana Dragalina, psiholog şi scriitor: Sunt oameni care sunt la începutul relaţiei, sunt oameni care sunt de 35 de ani împreună şi încă sunt foarte pasionaţi unul de celălat. Cuplul acesta de 35 de ani îmi spunea.noi avem foarte multă pasiune, dar nu avem timp sa o punem in aplicare. Si atunci majoritatea au tot felul de ritualuri, se intalnesc in fiecare luna să îţi facă o promisiune, te aleg in fiecare luna pe tine, sau se intalnesc in aceeasi zi la o cină. Aşa cum ai grijă să îţi meargă bine la job şi relaţia este un job, trebuie să dedici timp şi energie.

Sînziana Iacob, bloggeriță: Suntem suflete-pereche şi mi se pare că atunci când îţi găseşti cu adevărat sufletul pereche se aşterne o pace în viaţa ta şi momentele grele. Niciodată nu am stat mai mult de o oră supăraţi, nu ne-am culcat vreodată supăraţi. Când avem o mică ceartă discutăm pe loc. În 5 minute am rezolvat. El nu prea mi-a zis mie ceva care m-a rănit. Atitudinea lui e foarte blândă, niciodată nu a urlat la mine. Mi-a zis de la început "Eu sunt leu tu eşti berbec, cred că dintre noi unul sigur o să cedeze şi cred că o să fiu eu ăla care să cedeze".

Pentru că Sînziana și Alex sunt o excepție - de-asta Ana i-a inclus în cartea ei. Dar, între cele 6 cupluri, unele s-au confruntat cu depresie sau pierderea unui copil.

Și au rămas împreună pentru nu au făcut greșelile clasice. Care sunt ele?

Ana Dragalina, psiholog şi scriitor: Sunt foarte pasionali de la început şi nu ai timp să cunoşti persoana din faţa ta foarte bine, dacă pasiunea e foarte mare, treci la scenarii imediat să pună pasiunea un pic pe pauză şi să vezi cum este omul acela real, nu cum îţi imaginezi tu că este.

Sînziana Iacob, bloggeriță: Sfatul meu e să fii exact aşa cum eşti de la început. Dacă eşti romantic, fii până la capăt. Dacă eşti indiferent, fii de la început - să ştie fata în ce relaţie intră. E foarte important să nu minţi. Dacă te-a minţit o dată, poate să facă asta la infinit. Alex niciodată nu s-a uitat în telefonul meu. Şi nici eu în al lui. Dacă eşti într-o relaţie în care te face să fii suspicioasă şi să-ţi doreşti să umbli întelefon şi în intimitatea lui, nu cred că eşti în relaţia potrivită. 

Și chiar dacă sunt de 4 ani jumătate împreună, spontaneitea nu lipsește.

Sînziana Iacob, bloggeriță: Cea mai frumoasă amintire e când m-a cerut în căsătorie. De când l-am cunsocut am simţit că vreau să-mi petrec restul vieţii cu el şi dacă m-ar fi cerut din prima săptămână, aş fi acceptat. Am ales şi locaţia - într-o pădure, şi vreau ca şi invitaţii mei să fie persoanje din pădure. Elf, zână, licurisici, ciupercă, arici, greiere. Eu întotdeauna spun despre mine că sunt un flamingo şi Alex mi-a oferit un inel de logodnă cu 2 flamingo carte se sărută.