Dacă până nu demult atunci când îți alegeai o meserie era pe viață. Acum însă e mult mai simplu să te răzgândești și ai tot dreptul s-o faci. Ce faci  dacă îți dai seama că nu-ți mai place ceea ce faci? Sau că domeniul pe care l-ai ales nu mai e căutat? Sau dacă nu ești mulțumit de salariul tău? Poți să îți shcimbi domeniul! Vestea bună e că acum poți s-o faci rapid, în numai 7 săptămâni, te tentează un job de programator. Poți urma cursuri IT la finalul cărora vei fi gata pentru primul tău job în IT. Cum? Citește mai departe!

Text: Mihaela Pascari

Articolul continua dupa recomandari

E important ca încă de la început să înțelegi ce presupune programarea, dar și cum ar arăta o zi de lucru pentru tine dacă te-ai angaja la un astfel de job.

Programarea este de fapt o limbă străină pe care o cunoaște calculatorul. Iar ca să există o comunicare între calculator și oameni e nevoie de persoane care să cunoască această limbă. Astfel, programatorul știe ce și cum să spună astfel încât calculatorul să-l înțeleagă. Mai exact, el transmite ideile și instrucțiunile unui calculator creând site-uri web, jocuri și alte programe destinate utilizatorilor, adică celor care nu cunosc limbajul tehnic.

Ai nevoie de doar 7 săptămâni

Urmând cursurile Coders Lab devii programator junior într-un timp record. Cursurile sunt dedicate tuturor celor care doresc să se reconvertească profesional, oricine își dorește o carieră în IT, indiferent de vârstă sau de pregătirea profesională anterioară. Timp de 7 săptămâni de predare intensivă, 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, vei avea acces la o mulțime de materiale care te vor pregăti pentru debutul tău ca programator junior.

Poți ajunge să cîștigi peste medie

Veniturile salariale oferite IT-iștilor sunt competitive pe piața forței de muncă. Spre exemplu, un angajat din sectorul IT care lucrează pe poziția de QA Tester (Quality Assurance Tester) câștigă peste 3.000 de lei net pe lună. Veniturile salariale pot însă varia în funcție de regiunea în care locuiesc, de nivelul de experiență pe care îl au în domeniu, dar și de dimensiunea companiei în care doresc să lucreze. Totodată, salariul unui QA Tester care are o experiență cuprinsă între 3 și 5 ani este de peste 5.000 de lei net pe lună.

Important e să fii dedicat

În acest domeniu nu prea există scurtături și e important să ai răbdare, atunci când te confrunți cu anumite provocări. La început e normal să nu înțelegi anumiți termeni de care nu ai auzit până atunci, însă mereu te va susține și ghida spre direcția bună un mentor. Pe tot parcursul cursului, acesta îți va monitoriza progresul. Faptul că nu ai mai făcut asta până acum nu ar trebui să te sperie. Domeniul se schimbă cu o viteză atât de mare încât chiar și programatorii cu experiență trebuie să învețe constant pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Angajatorii caută de zor oameni pasionați de IT, așa că dacă îți dorești să faci o reconversie profesională, acesta este un moment potrivit. Varianta cea mai simplă să te apuci de programare e să urmezi un curs de specializare. Un astfel de curs este oferit de Academia de IT Coders Lab. Află mai multe detalii despre Academie, program și modalitatea de înscriere aici Coders Lab.