Alegerea parfumului potrivit pentru el nu poate fi o intamplare, mai ales ca trebuie gasita o aroma care sa il defineasca si care sa i se potriveasca, indiferent de momentul zilei sau de anotimp. Stim deja faptul ca parfumurile usoare, care au o aroma fresh sunt potrivite pentru zilele calduroase de vara, in timp ce parfumurile puternic aromate sunt ideale pentru zilele friguroase de iarna.

Ce trebuie sa stii cand alegi parfumul pentru barbati

Articolul continua dupa recomandari

Daca vrei sa ii faci partenerului de viata un cadou inspirat, trebuie sa tii cont de cateva criterii atunci cand faci alegerea, iar cel mai important are in vedere personalitate. Fiecare persoana are o chimie a organismului deja formata, aceasta este aflata in functie de nivelul de hormoni, dar si de pH-ul pielii. In combinatie cu pielea, parfumul isi amesteca mirosul si formeaza o reactie chimica din care rezulta aroma finala, care poate fi diferita de la o persoana la alta.

Exista o gama variata de arome unde vei gasi o categorie intreaga de parfumuri barbati. Multe dintre ele pot indeplini caracteristicile pe care le cauti, insa nu toate aromele iti vor fi pe plac, asa ca iata ce trebuie sa stii cand vrei sa cumperi un parfum:

  • Esenta parfumului. Vei spune ca toate parfumurile au o esenta tare, insa nu poti sa nu observi diferenta de pret. Ei bine, trebuie sa stii ca esenta reala dintr-un parfum poate varia intre 20% si 50% din toata cantitatea. Intr-un parfum de la 10% pana la 50%, in timp ce intr-o apa de toaleta de la 3% pana la 8%, iar colonia are 3% esenta. Esenta este punctul care face diferenta in mirosul si intensitatea parfumului.

  • Trebuie sa mirosi parfumul. Nici mirositul parfumului nu trebuie facut la intamplare. Sunt recomandate trei tipuri de a simti aroma deoarece, chiar daca ai vrea sa faci asta de mai multe ori, nasul nu poate distinge mai multe mirosuri intr-un timp atat de scurt. Parfumul se simte cel mai bine in contact direct cu pielea deoarece isi schimba aroma.

Dupa ce ai mirosit parfumul, inainte de a-l cumpara trebuie sa astepti cel putin o ora. Este timpul propice pentru a-ti da seama daca aroma intra in contact cu pielea, daca persista si daca este de suportat.

  • Aplica parfum in zonele principale. Cea mai buna metoda pentru a afla daca un parfum este rezistent si iti persista pe corp este sa il aplici in zonele importante. In zona gatului, in spatele urechilor, la incheieturile bratelor, dar si in zona pulsului. Atentie in schimb, nu este recomandat sa exagerezi cu cantitatea pulverizata, nu mai mult de 3 spray-uri in fiecare parte.

  • Cum pastrezi parfumul pentru un timp indelungat. Ei bine, depozitarea parfumului trebuie sa fie una bine aleasa daca iti doresti sa pastrezi aroma parfumului pentru cat mai mult timp. Nu se pastreaza in baie, acolo unde exista umiditate si nici in locurile in care temperatura este prea ridicata. Valabilitatea unui parfum poate fi intre 2 si 5 ani, daca acesta este pastrat corespunzator, parfumul fiind eficient tot atatia ani, chiar daca isi mai schimba din intensitatea culorii. Cauta un loc cu o temperatura potrivita, care sa pastreze aroma pentru un timp indelungat.