Un copil este un motiv de fericire pentru orice cuplu care vrea să își întemeieze o familie. În special mămicile sunt atât de încântate încât încep încă din perioada sarcinii să pregătească detaliile pentru viitorul bebeluș.

De la hăinuțe, la jucării și până la camera în care cel mic va învăța să doarmă singur. Dacă să alegi hăinuțele pentru copilul tău este greu, atunci să alegi mobilă pentru camere de tineret moderne este o adevărată provocare. Asta pentru că te gândești în primul rând ca mobilierul să fie de calitate și în al doilea rând să aibă un design jucăuș și atrăgător pentru cel mic. 

Articolul continua dupa recomandari

Gama variată de mobilier pentru camera de copii de pe piață face ca toată misiunea să fie și mai grea. Ție îți place ceva, partenerului tău altceva și te mai gândești și ce i-ar plăcea copilului. În plus, trebuie să iei în calcul ca mobila să fie una practică și sigură pentru micii năzdrăvani.

Cum să alegi mobila pentru camere de tineret moderne?

Dacă vrei să îți faci misiunea mai ușoară și să nu fie nevoie să petreci zile în șir la rând în căutarea pieselor de mobilier potrivite, atunci trebuie să iei în calcul aspectele de mai jos.

 1. Durabilitatea. Interesează-te care sunt cele mai rezistente materiale și care sunt cei mai buni producători de mobilă. Știm cu toții că cei mici sunt puțin mai năzdravani în primii ani, așa că nu ar strica să cumperi lucruri rezistente care să nu se zgârie sau deterioreze foarte repede.

 2. Siguranța copilului. Alege mobilier fără colțuri ascuțite sau dacă este cazul, cumpără margini de protecție. De asemenea, caută să iei piese fixe care nu se pot misca ușor astfel încât să nu cumva să cadă peste cel mic. Fii atent și la finisaje. Multe măsuțe, scaune sau dulapuri care nu sunt bine realizate au cuie ieșite în exterior sau părți cu așchii.

 3. Funcționalitatea. Când vine vorba de piese de mobilier pentru camera de copii, acestea trebuie să fie practice și să fie adaptate în funcție de nevoi. De exemplu, dacă ai un dormitor mic pentru copii, atunci poți opta pentru un pat integrat în dulap, pe care îl poți strânge ziua și lăsa spațiul liber pentru joacă.

 4. Designul și versatilitatea. Poate că vei fi tentat să alegi ceva cât mai colorat, cu multe desene sau personaje preferate de cel mic. Totuși ia în calcul că ei sunt la vârsta la care îți schimbă preferințele foarte des pe masură ce descoperă mai multe lucruri. Așa că încearcă să păstrezi un design cât mai simplu, dar totuși modern, care să îi fie pe plac și la 3 ani, dar și la 7.

Vezi 2 imagini în Galerie

Piese de mobilier pentru camere de tineret

Camera copilului nu trebuie să fie foarte încărcată pentru a-i lăsa spațiu să se joace în voie. Așa că amenajează cu strictul necesar: pat, birou pentru teme, un dulăpior și unul dintre diversele modele de scaune deosebite pentru copii. Sigur că nu trebuie să uiți de cutiile sau etajerele pentru jucării și de o măsuță specială de joacă în cazul în care cel mic nu este încă la școală.

Decorațiuni potrivite pentru cei mici

Dacă vrei să mergi mai departe și să așezi și câteva decorațiuni atractive, îți lăsam aici câteva idei:

 • Cort de joacă

 • Cuier animat

 • Lustre cu diferite modele (personaje, desene, flori)

 • Decorațiuni și figurine cu animalele preferate

Exemple de scaune deosebite pentru copii

Când vine vorba de scaune, vei găsi pe piață tot felul de modele deosebite, de la modele pe roți pentru birou până la modele în formă de animale sau pufoase pentru copii de până la 5 ani. Câteva dintre modelele cele mai îndrăgite sunt:

 • Scaun în formă de căluț.

 • Fotoliu extensibil.

 • Fotoliu bean bag pufos.