Dacă și pentru tine savurarea cafelei se numără printre cele mai importante momente ale zilei, înseamnă că știi deja cum să pregătești o băutură tare și aromată. Există însă multe trucuri de care să ții cont, pentru a obține cea mai bună cafea. Alegerea boabelor potrivite este principalul secret!

Ca de fiecare dată, alegerea produsului potrivit este cel mai important pas, iar acest lucru este valabil inclusiv atunci când vorbim de cafea. Degeaba ai cele mai bune aparate și știi cum să faci o cafea bună, dacă ai ales cafea boabe de calitate inferioară. Prin urmare, iată detaliile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi cele mai bune boabe de cafea.

Articolul continua dupa recomandari

Avantajele cafelei boabe pentru espressor

De ce cafea boabe? Specialiștii recomandă prepararea zilnică a cafelei proaspăt râșnite, pentru că în acest fel, aceasta își va păstra mult mai bine aroma decât dacă o cumperi gata măcinată. Prin urmare, cel mai bine ar fi să cumperi cafea boabe și să o macini pe loc.

Vezi 4 imagini în Galerie

Recomandarea este valabilă inclusiv atunci când pregătești cafeaua la espressor, caz în care poți cumpăra un aparat care să aibă și o râșniță încorporată. În acest fel, aparatul va măcina, fierbe și prepara cafeaua pe loc, printr-o simplă apăsare de buton și tu te vei putea delecta cu o băutură tare și aromată.

Alegerea boabelor de cafea în funcție de tipul acestora

Atunci când alegi boabele de cafea, primul aspect de care trebuie să ții cont este tipul produsului ales. Există două tipuri diferite de cafea boabe: Robusta și Arabica.  Robusta este o cafea mai ieftină și de calitate mai slabă, cultivată în Africa. Chiar dacă este mai puțin aromată decât Arabica, Robusta este o cafea tare, cu gust ușor amărui, care are o constituție cremoasă.

Cafeaua Arabica are o aromă mai puternică, este mai persistentă și are un gust puțin dulce. Aceasta este considerată o cafea mai scumpă, cultivată în America de Sud și totodată cel mai apreciat tip de cafea din lume, fiind servit inclusiv în cafenele și baruri.

Vezi 4 imagini în Galerie

Selecția boabelor de cafea potrivite în funcție de gradul de prăjire

Un alt detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi boabele de cafea este gradul lor de prăjire. Indiferent de tipul de boabe pe care îl vei cumpăra, Arabica sau Robusta, acestea pot fi prăjite ușor, mediu sau intens. Pentru a fi sigur că ai ales cea mai bună variantă pentru tine, iată prin ce se deosebesc boabele de cafea în funcție de gradul lor de prăjire:

  • Boabele prăjite ușor au o consistență redusă și un gust prea acid, neplăcut.

  • Boabele prăjite mediu vor crea o cafea ușor acidă, dar aromată și dulce, cu un gust plăcut, ideală mai ales dacă îți plac notele fructate, de caramel sau ciocolată. Acest tip de boabe poate fi folosit pentru a face cafea la ibric, la filtru sau la espressor.

  • Boabele intens prăjite sunt recomandate dacă preferi gustul intens, dur și amărui al cafelei. Le poți folosi la espressor și vei obține o cafea foarte cremoasă, consistentă și amară.

Cea mai bună cafea boabe în funcție de concentrație

Concentrația de cofeină este un alt aspect important pentru selecția celei mai bune cafele boabe. La urma urmei, scopul pentru care bei cafea este acela de a beneficia de un plus de energie întreaga zi. Iată care sunt recomandările experților în acest caz:

  • Dacă vrei să obții o cafea tare, alege boabe prăjite mediu și prepară un espresso lung, pe care să îl savurezi mai mult timp.

  • Boabele prăjite intens, deși sunt amărui, au o concentrație mai redusă de cofeină decât boabele care au fost prelucrate termic mai puțin timp.

Vezi 4 imagini în Galerie

Avantajele cafelei boabe Kafune

Cafeaua boabe Kafune este disponibilă în mai multe sortimente. În funcție de băutura pe care vrei să o obții, poți cumpăra cafea boabe Arabica, ideală pentru espressor, sau diferite selecții de boabe din mai multe soiuri, precum cea Intenso sau Aromao.

Aceste două sortimente inedite, foarte aromate și plăcute, conțin un amestec de boabe Arabica și Robusta, combinând ce este mai bun de la fiecare: aroma și gustul dulce de la Arabica și tăria și consistența cremoasă pe care le găsim la Robusta.

Dacă vei ține cont de acest sfaturi, vei ști cum să alegi cele mai bune boabe de cafea, astfel încât să poți pregăti o cafea aromată, tare și fierbinte, exact așa cum îți dorești. Nu uita să acorzi atenție tipului de boabe pe care îl vei cumpăra, gradului de prăjire și concentrației de cofeină, ca să fii sigur că vei cumpăra cele mai bune sortimente.