În mâinile cofetarului şi decoratortului, tortul din noapte nunţii nu mai este doar o prăjitură. Se transformă într-o bijuterie. Poate fi colorat, strălucitor sau acoperit cu fructe. Poate chiar să aibă propria poveste, pictată cu grijă pe, pânza albă din pastă de zahăr. Primul pas este alegerea compoziţiei. Mousse, cu blat crocant sau cu fructe.

Pentru o nuntă de zi, mai ales în sezonul cald, cele mai potrivite alegeri sunt torturile cu cremă de fructe sau chiar fructe întregi. Gustul fresh, răcoritor şi proaspăt este perfect pentru o zi cu temperaturi ridicate.

Articolul continua dupa recomandari

Fie că vorbim despre torturile cu cireşe, vişine, mango, fistic sau fructul pasiunii. Iar pentru nunţile de seară:

Alina Sudriu, manager cofetărie: Fără probleme şi fără să vă gândiţi că reprezintă un desert greu, torturile cu ciocolată, cu alcool sunt foarte în regulă.

Torturile cu alune, cu miere, cu nuci, cu vanilie sau ciocolată albă, pot fi alte variante potrivite pentru seară. Compoziţia trebuie aleasă cu atenţie, ca să fie pe gustul invitaţilor. Dar trebuie sa ţinem cont de multe aspecte.

Alina Sudriu, manager cofetarie: Unde facem petrecerea? Acea locaţie are un spaţiu de stocare frigorifică a tortului? Cum îl transportăm, la ce oră, cum va fi porţionat? Contează foarte mult ora, pentru că dacă ne dorim un tort care să fie expus la începutul recepţiei, cum este stilul american, clar acel tort trebuie să fie o machetă, pentru că astfel un tort real nu ar rezista în afara frigiderului.

La mare cautare sunt si torturile naked.

Alina Raducan, manager cofetarie: Este un trend, se pastreaza acest trend, nu mai sunt la moda, intre ghilimele, torturile din martipan, sunt si mai dulci si nu sunt agreate de toata lumea. Uun tort naked este un tort in care se vad absolut toate straturile, se vad de la fructele de padure, pana la macarons. Dacă alegem doar pentru invitaţi, combinăm ciocolată cu fructe, pentru că sunt două gusturi care îmbinate, plac aproape tuturor cu căpşuni, cu zmeură, cu fructe de pădure.

Iar mirii care îşi doresc să şi surprindă invitaţii pot alege, în afară de tort, şi o machetă.

Alina Răducan, manager cofetărie: Macheta inseamna un tort fals format din polistiren, in care este acopeit cu martipan, in functie de ce isi doresc ei ca si model, iar separat, sunt folosite monoportiile, pentru fiecare invitat in parte.

Alina Sudriu, manager cofetărie: Cei care optează pentru nunţile de zi sunt orientaţi pentru un stil puţin sofisticat al petrecerii, ar opta pentru torturi mai puţin complexe, în timp ce aceia care au nunta seara, optează pentru ceva mai încărcat. Cele îmbrăcate în marţipan, cu flori din marţipan, au accente metalice, au castelavem cadre cu tort castel sau ceva ce face parte din tema nunţii lor taie.

În tendinţe sunt si torturile cu foiţă de aur comestibilă si cele decorate cu flori din pastă de zahăr sau chiar naturale.

Iar pentru un plus de eleganţă, torturile pot rămâne simple, fără prea multe combinaţii de culori, cu decoraţiuni minimaliste.