De mai bine de 48 de ore, mii de locuitori din Ploieşti nu au voie să bea apă de la robinet, după ce în reţeaua locală a apărut o avarie. Copiii din 16 şcoli şi grădiniţe din oraş au primit apă îmbuteliată din partea companiei ce administrează reţeaua de distribuţie. Până când rezultatele probelor microbiologice vor fi gata, autorităţile recomandă prudenţă.

Copiii care nu au venit de acasă cu sticla în ghiozdan au primit apă îmbuteliată. 16 şcoli şi grădiniţe din Ploieşti au fost afectate de avaria apărută sâmbătă dimineaţă în reţea. 

Articolul continua dupa recomandari

OVIDIU MARIAN, directorul Şcolii "Sfântul Vasile" din Ploieşti: Până la sosirea apei potabile, am întrerupt furnizarea apei în şcoală, aşa încât copiii să fie perfect asiguraţi că nu se întâmplă ceva rău. 

Locuitorii mai multor cartiere din Ploieşti sunt sfătuiţi în continuare să nu consume apă de la robinet. Interdicţia e valabilă până marți, când Direcţia de Sănătate Publică Prahova va primi rezultatul analizelor microbiologice. 

ADRIAN DOBRE, Primarul Municipiului Ploieşti: Pentru a evita orice fel de risc care ar putea apărea la nivelul populaţiei, apa nu poate fi folosită pentru băut sau pentru mâncare sau  pentru spălatul vaselor. Este în continuare recomandare pentru a cumpăra apă îmbuteliată. Și, în situații de extremă urgenta, apa fiarta cel puțin 2 minute si apoi răcită și utilizată. 

Autorităţile suspectează că avaria ar putea fi cauzată de lucrările ce au fost făcute în această zonă  pentru schimbarea şinelor de tramvai. 

ADRIAN DOBRE, Primarul Municipiului Ploieşti: Dupa nici 4 ani de zile sa se intample un astfel de incident, pe o conductă cu diametrul de 630 milimetri ceva e clar în neregula cu lucrarea de acolo!

Un scandal similar a declanşat anchete şi în Bucureşti, după ce, în două sectoare, la robinete a curs apă cu un puternic miros de clor.