Sănătatea românilor a ajuns subiect de scandal la cel mai înalt nivel. Spitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis şi amendat de ministrul Sănătăţii. Un război de pe urma căruia suferă tot pacienţii. La o zi după decorare, pe holurile şi în saloanele spitalului, bolnavii se lovesc de aceeaşi nepăsare care a îngenuncheat sistemul de sănătate românesc.

Klaus Iohannis a decorat Spitalul Constanţa cu ordinul Meritul Sanitar în grad de cavaler.

Articolul continua dupa recomandari

A fost decizia care a pornit, din nou, scandalul. În urmă cu mai bine de o săptămână, Spitalul Judeţean Constanţa era controlat în miez de noapte de ministrul Sănătăţii.

Iohannis - Pintea, război pe tema Spitalului Constanţa

Sorina Pintea a descris atunci secţia de Neurologie ca fiind plină de dezastru, mizerie şi debandadă. A cerut două demisii.

În schimb, şeful statului laudă instituţia şi actul medical. A premiat, în total, opt spitale din ţară. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Spitalele pe care el le consideră bune pentru pacienţii din România, îmi pare rău, dar eu nu le consider bune. Domnul preşedinte nu a fost bine consiliat în problema sănătăţii

Klaus Iohannis, preşedintele României: Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale 

Dar săgeţile aruncate între palate nu vindecă sistemul de sănătate românesc. Pacienţii se plâng de mizerie, ignoranţă şi nepăsare. Astăzi, la o zi după decorare, în spitalul din Constanţa era haos. 

Spitalul Constanţa, 50 de ani de la inaugurare

În aerul sufocant din saloane, sunt înghesuiţi chiar şi câte opt bolavi. Pe holuri, rudele se tem de ce e mai rău.

Din cele două toalete destinate bolnavilor, la secţia ORL, pe una este lacătul pus pe uşă. Cealaltă este funcţională, însă funcţională este un cuvânt complet nepotrivit în acest context, pentru că este pur şi simplu un focar de infecţie.

Mai mult decât atât, pentru că nu există coşuri de gunoi, echipamentele de protecţie sunt pur şi simplu aruncate pe jos la întâmplare. 

Spitalul de Urgenţă Constanţa împlineşte luna aceasta 50 de ani de existenţă. Sunt secţii care nu au fost reabilitate niciodată.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va continua seria vizitelor neanunţate în spitalele din ţară.