Articolul continua dupa recomandari

“Atunci cand echipa Romaniei era campioana mondiala printre blocuri se organizau meciuri de handbal la porti improvizate, cand echipa de tenis a ajuns in finala Cupei Davis copiii luau din uneletele de bucatarie ale mamelor lor si le transformau in rachete spunand “Eu sunt Tiriac”., “ Tu esti Nastase”. Si jucau tenis. Cand a aparut Nadia Comaneci foarte multe fete rupeau canapelele prin casa incercand sa sara sau sa se rostogoleasca precum Nadia Comaneci, acum insa din pacate copiii nu se mai indreapta catre sport”, sustine Cristian Topescu.

Acum nimeni nu mai bate mingea in fata blocului si prin urmare, nu mai mira pe nimeni ca cea mai recenta statistica a Uniunii Europene plaseaza Romania pe locul trei la numarul de copii obezi.

Tehnologia, indiferenta parintilor, investitiile minime si lipsa practicarii sportului de masa distrug ideea de performanta. “Eu pledez pentru aceasta idee utopica, intr-adevar, de a ne intoarce la sportul amator, adica la sportul de placere pentru sanatate pentru ca sportul profesionist a devenit poluat de interesle financiare enorme in unele sporturi si de aici, o diminuare a ceea ce numim spirit sportiv”, a mai spus Topescu.

Monstru sacru al lumii sportive din Romania, Cristian Topescu este, poate, omul cel mai indreptatit sa vina si sa spuna, elegant, ca un parinte care isi iubeste copilul trebuie sa il oblige sa faca milcare. “Indemnul meu pentru parinti este ca e bine sa aveti copii destepti, dar nu uitati ca in primul rand ei trebuie sa fie sanatosi”,  a mai spus comentatorul sportiv.