A fost sărbătoare mare, ieri, pentru creştinii ortodocşi. Înălţarea Sfintei Cruci a fost prăznuită în toate bisericile şi mănăstirile din ţară, multe dintre ele devenind loc de pelerinaj. Este şi cazul Mănăstirii Dervent din judeţul Constanţa, unde a fost zi de hram. Sute de oameni au participat la slujbă, iar apoi au plecat în procesiune spre Izvorul Tămăduirii, de unde au luat apă sfinţită. Mai mult, se spune despre crucile din piatră de aici că au puteri vindecătoare

La Dervent, în judeţul Constanţa, a fost dublă sărbătoare. Hramul mănăstirii de aici a adunat sute de credincioşi de Ziua Crucii. După slujba oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, oamenii au mers la izvorul din zonă, considerat tămăduitor.

Articolul continua dupa recomandari

De ziua Înălţării Sfintei Cruci, la mănăstirea Dervent se vorbeşte şi despre o altă minune. Crucile din piatră de aici ar avea, şi ele, harul alinării.

Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci este prăznuită în fiecare an pe 14 Septembrie, zi în care se spune că este bine să se atârne în pomi cruci din busuioc sfinţit, pentru o recoltă bogată toamna viitoare.