Situaţie revoltătoare la Serviciul de Ambulanţă din Craiova! Trei sferturi dintre autospecialele folosite ar trebui să fie scoase din uz pentru că sunt prea vechi. Două dintre ele au chiar peste un milion de kilometri la bord. Fiecare! Cazul parcului de ambulanţe a devenit cunoscut după ce una dintre maşinile aflate în misiune a făcut pană de motor, iar echipajul care trebuia să ajungă la un pacient a fost nevoit să o împingă.

Imaginea incidentului cu ambulanţa împinsă pe străzile din Craiova de echipajul pe care trebuia să-l ducă în misiune a făcut înconjurul Internetului. Pentru angajaţii de la Salvare este însă realitatea pe care o confruntă zilnic.

Articolul continua dupa recomandari

În ambulanţa împinsă nu era un pacient. Dar responsabilii instituţiei spun că nu puţine au fost cazurile când maşina care transporta bolnavul s-a stricat şi a fost nevoie să trimită o altă ambulanţă care să-l recupereze şi să-l ducă la spital.

Responsabilii Serviciului de Ambulanţă spun că parcul auto ar trebui să fie înoit dar şi suplimentat.

Lunar, reparaţiile salvărilor din judeţul Dolj se ridică la aproximativ 50 000 de lei iar banii vin de la Ministerul Sănătăţii.