La poalele Munţilor Cindrel, în Mărginimea Sibiului, cazări de lux nu înseamnă hoteluri de patru sau cinci stele, ci conace boiereşti cu tot farmecul lor de odinioară. Camerele sunt decorate cu obiecte de epocă iar masa în ziua de Cărciun este organizată într-o fostă temniţă.

Ridicat pe ruinele regimentului de grăniceri de pe vremea Imperiului Habsburgic, acest conac e o poartă în timp. Fiecare încăpere este decorată cu tablouri vechi, armuri de cavaleri şi alte obiecte de pe vremea când comuna Orlat era sub dominaţia împărătesei Maria Theresa.

Articolul continua dupa recomandari

Pe vremuri, aici existau mai multe încăperi în care erau întemniţaţi prizonierii de război. Acum camerele au alt rol: au fost transformate în cramă.

Şi ca la orice conac, oaspeţii sunt trataţi boiereşte. De Crăciun, îi aşteaptă un meniu ca odinioară. De altfel, Mărginimea Sibiului este unul din locurile în care obiceiurile de iarnă se păstrează ca acum 100 de ani.

Un Crăciun la conac costă 1.150 de lei de persoană, dar locurile au fost ocupate toate din septembrie. Mărginimea Sibiulului este ocupată acum în proporţie de 80% pentru sărbători.