De Căciun, suntem la fermă! Asta ar putea răspunde, pe scurt, un grup de turişti din Capitală, care au ales să-şi petreacă sărbătorile într-un mod cât se poate de original. S-au oprit în curbura Carpaţilor, într-un loc plin cu aer curat, înconjuraţi de animale şi, ce-i mai important, fără semnal la telefon.

Imagini din poveşti. Peisaje la care unii doar visează. Este inima României. Republica Gura Milii se află în judeţul Buzău, în curbura Carpaţilor. Acolo au ajuns aseară Monica şi Doru, doi bucureşteni ce vor să-şi petreacă altfel Crăciuniul.

Articolul continua dupa recomandari

La ferma de sub masivul Penteleu, Monica va avea parte de tot ce a ratat în copilărie. Animale cât vezi cu ochii: 60 de capre, 10 oi şi patru porci din rasa Mangaliţa. Dar şi de aer curat şi bucate gătite ca acum o sută de ani: gustoase şi sănătoase.

Tanti Ana s-a apucat de dimineaţă de frământat. În câteva ceasuri, pâinea a fost gata. Şi nu s-a mâncat goală.

Inclusiv slăninuţa afumată, cârnaţii ţărăneşti şi caltaboşul de casă. Dar turiştii de la fermă nu petrec tot timpul. Ei muncesc alături de proprietari la treburile din gospodărie. Adapă sau hrănesc animalele şi fac curăţenie prin grajduri.

Locurile de cazare de la fermă se dau ca pâinea caldă. Cine vrea să petreacă sărbătorile într-un mod inedit, trebuie să facă rezervare dinainte.