O amendă, o somaţie sau - pur şi simplu - întocmirea unor acte de vânzare a unei locuinţe, înseamnă - automat - drumuri la primărie. Asta nu se va mai întâmpla în Oradea, pentru că edilii şi-au propus să implementeze un program unic în ţară. Fiecare contribuabil va avea propriul său cont online şi pot avea acces la orice informaţie doresc. În plus, vor beneficia de tot felul de reduceri.

Cozile la ghişee vor fi o amintire la Primăria din Oradea. Edilii oraşului vor să vină în ajutorul cetăţenilor prin metode moderne.

Articolul continua dupa recomandari

Eduard Florea - director economic Primăria Oradea: Din acest an dorim un cont online, un fel de spaţiu virtual, în care contribuabilii să poată accesa contul de impozite şi taxe, să vadă toate documentele pe care le-au depus, plăţile efectuate şi să efectueze operaţiunea. 

Ba mai mult, se va implementa şi un sistem de transmitere de SMS-uri pentru a-i informa pe cetăţeni cu privire la o datorie nouă.

Pentru cei care sunt prieteni cu tehnologia, noul sistem pare mult mai eficient. Greu le va fi persoanelor vârstnice care preferă varianta clasică.

Cei care vor utiliza platforma online şi plăţile direct în conturile primăriei vor primi şi o reducere de 8% pentru impozitele plătite integral până la sfârşitul lunii martie. Iar pentru cei care plătesc la ghişeu, bonificaţia este de doar 5%.