Un copil de şapte ani a trecut printr-o noapte de calvar. Mama lui l-a ţinut sechestrat în casă şi a ameninţat că îl omoară. 16 ore au durat negocierile pentru eliberarea lui. Iar în final, trupele speciale au fost nevoite să intre cu forţa în locuinţă. Înăuntru, era şi tatăl copilului, un cetăţean italian. Totul ar fi pornit de la custodia celui mic. 

Au fost 16 ore de negocieri şi tot atâtea de teroare. În casa încercuită de mascaţi, jandarmi şi poliţişti, un copil de 7 ani şi tatăl lui, cetăţean italian, sunt sechestraţi. Cu două cuţite în mână, mama ameninţă că îşi va omorî băiatul.

Articolul continua dupa recomandari

A fost singura interacţiune a mamei cu forţele de ordine. Femeia şi fostul ei soţ au custodie comună. Tatăl venise să-şi ia copilul înapoi, în Italia, când amândoi au fost închişi în casă.

Lidia Mailat, purtător de cuvânt DGASPC Brașov - Mama a refuzat să colababoreze cu autoritățile. Comunicarea s-a realizat prin geam, ea nu le-a permis colegilor și nici poliției accesul în locuința, iar scopul nostru era tocmai evaluarea situației copilului

Abia la ora două dimineaţa, tatăl a reuşit să iasă cu băiatul de 7 ani din casa femeii. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă. Uşa era blocată de mai multe piese de mobilier.

Mihai Chiriță, șef SAS IPJ Brașov - La un moment dat în interior s-a creat o situație favorabilă intervenției care să ne permită să ne interpunem între potențialul agresor și potențialele victime.

Femeia suferă de depresie, spun apropiaţii. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate. Copilul a fost monitorizat de medici şi este sănătos, dar va avea nevoie de terapie psihologică.