Sfârşit cumplit pentru un copil de nouă ani dintr-o comună din judeţul Sibiu. Băiatul, care provine dintr-o familie nevoiaşă, a căzut într-o fosă septică din curtea căminului cultural. Venise acolo trimis de părinţi după lemne.

Când familia a văzut că nu se mai întoarce, a început să-l caute. Sora sa a făcut descoperirea şocantă, însă era prea târziu pentru copil. Este anchetă acum pentru a se stabili de ce bazinul colector nu era securizat corespunzător.

Articolul continua dupa recomandari

Antonio provenea dintr-o familie sărmană, iar de un an locuia în chirie alături de părinţii şi fraţii săi într-o casă ce aparţine bisericii, amplasată lângă căminul cultural din satul Buzd. Înainte de masă, părinţii l-au trimis să ia câteva lemne.

Mătuşa copilului: A mers afară şi nici nu a durat 20 de minute, dar nici chiar atât, şi tot a strigat Antonio, Antonio prin curte, niciun copil. A mers jos a întrebat copiii dacă l-au văzut pe Antonio, au zis că nu. S-a dus pe aici pe după cămin sora lui, tot a strigat Antonio, Antonio, când s-a uitat acolo, copilul era acolo.

Căzut în fosa septică adâncă de aproape doi metri, Antonio nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Vecinii l-au scos de acolo în stop cardiorespirator şi cu hipotermie şi l-au predat medicilor. Băiatul s-a stins la spital.

Se fac cercetări acum pentru a stabili de ce fosa era descoperită.

Localnic: Avea capac cu balamale din fier triat şi cu lacăt în capăt. A fost furată de cineva.  Administratorul căminului a zis că el a văzut-o până vineri că era în regulă.

Teofil Hudea, administratorul căminului cultural: Eu am predat căminul, a fost un eveniment, un botez în cămin, când l-am predat a fost totul în regulă. Fosa era în regulă, cu capac metalic, închisă cu lacăt. Nu ar fi putut deschide copilul. Căminul şi acum încă nu mi l-a predat cine a avut evenimentul.

Luciana Lazăr, IPJ Sibiu: Cercetările în acest dosar sunt continuate de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Mediaş şi sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.