Un copil de nouă ani din Arad a fost sfâşiat de doi câini ai unui vecin. Părinţii spun că animalele ar fi scăpat din curte şi l-ar fi atacat în parc, în timp ce se plimba cu bicicleta. Băiatul a fost operat de urgenţă şi are nevoie de o lungă perioadă de recuperare. Vecinii susţin însă că cel mic s-ar fi furişat în curtea lor şi nu îşi asumă nicio vină.

Zeci de muşcături au găsit medicii pe trupul copilului de nouă ani. Băiatul are dureri cumplite şi abia se poate mişca. 

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi câini ai vecinilor l-ar fi mutilat. Părinţii băiatului spun că animalele umblau libere în parcul în care băiatul lor se plimba cu bicicleta. L-ar fi atacat din senin. 

Cristina, mama copilului:
Venea cu bibicleta spre casă, când căţelul vecinului era pe stradă, câinele practic, că nu e un căţeluş. La un moment dat s-a speriat, s-a dat jos de pe bicicletă, a fugit spre casă şi s-a împiedicat Timotei de o piatră şi câinele l-a atacat.

Simina Roz, purtator de cuvant Spital Judetean Arad:
Copilul a venit la unitatea primiri urgenţe din Arad cu plăgi multiple, cauzate de muşcături de câine. Cele mai grave sunt în zona coapsei drepte, una dintre ele a fost operată.

Proprietarii celor doi câini au altă variantă. Spun că băiatul ar fi fost atacat chiar în curtea lor.

A vrut să meargă prin grădină la el acasă. Şi ăstea sunt cheile lor. Le-am găsit în mijlocul curţii, spune proprietarul cainilor.

Cei doi câini au fost adoptaţi de la un adăpost. Proprietarii au plătit doar o taxă pentru a-i lua acasă. Acum, poliţia din Arad pentru face cercetări pentru a stabili dacă au fost luate măsuri de prevenire a unui atac.

Emanuel, tatal copilului:
Mi se pare îngrozitor faptul că omoară un copil pe stradă, şi datorită undei legi, nu poate fi ridicat. E ceva absurd şi inuman.

Un caz asemănător a avut loc la începutul anului, la Iaşi, când o tânără a fost sfâşiată de doi câini de luptă care au ieşit dintr-o curte. Alţi doi bărbaţi care i-au sărit în apărare au ajuns la spital.