Prima săptămână epidemică s-a încheiat oficial şi cu o veste cumplită. Un copil de 12 ani a murit din cauza gripei. Băiatul elev în clasa a șasea, nu era vaccinat şi nu avea nicio altă boală. A fost dignosticat cu gripă la Spitalul Victor Babeş în urmă cu două zile. Medicii l-au trimis acasă cu tratament, însă părinţii nu i l-au administrat. În mai puțin de o zi starea lui s-a agravat şi a fost dus la Grigore Alexandrescu. Aici intrat în șoc septic, iar organele i-au cedat. Şcoala unde învăţa copilul a fost închisă.

Specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică au împânzit în această dimineaţă Şcoala Gimnazială Iancului din Capitală, acolo unde învăţă elevul de 12 ani care a murit ieri din cauza gripei. În costume de protecţie, cu măşti pe faţă şi înarmaţi cu dezinfectant au igienizat toate sălile de clasă.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii care au venit să-şi aducă astăzi copiii la şcoală au făcut cale întoarsă. De luni cursurile se vor relua, doar în clasa elevului care a murit, orele vor începe de miercuri.

Luni, mama băiatului anunţa pe grupul părinţilor de WhatsApp că fiul ei are faringită acută şi nu va veni la şcoală. A doua zi părinţii l-au dus pe copil la Boli Infecţioase, unde a fost diagnosticat cu gripă. A fost trimis acasă cu tratament antiviral. Părinţii nu i l-au administrat însă.

Următoarea zi, băiatul a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare extrem de gravă. A fost intubat. Na răspuns la niciun tratament, iar la ora patru dimineaţa a murit. Vestea a venit ca un şoc şi pentru profesori şi colegi.