O asistentă maternală din Timiş este acuzată că a violat un băiat de 12 ani de care avea grijă. Soţul a găsit-o dezbracată în pat alături de copilul care suferă de schizofrenie. Tot el spune că, în ultimul timp, femeia era de nerecunoscut. Era confuză şi acuza dureri de cap. Suspectează că băiatul i-ar fi pus în cafea pastilele pe care el le lua.

Soţul asistentei acuzate de abuz: Când am venit, am găsit-o în pat în camera unde dormim noi, dezbrăcată, goală şi cu copilul lângă ea. Şi zic: "Ce-i cu tine, mă?" La care ea a zis: "Ce-i cu mine? nu-i nimic cu mine" 

Articolul continua dupa recomandari

Soţul a lovit-o pe asistenta acuzată că a batjocorit un copil

Bărbatul nu şi-a mai recunoscut soţia. Aceasta împărţea patul cu un copil de 12 ani, de care ar fi trebuit să aibă grijă, ca asistent maternal. În faţa unei asemenea imagini, soţul nu şi-a mai putut stăpâni furia şi a lovit-o. Speriată, femeia a sunat la 112. 

Soţul asistentei acuzate de abuz: Uite, că tu eşti goală. Cum să fiu goală, că eu sunt îmbrăcată. Nu mai era ea, nu mai era conştientă

Femeia a fost reţinută pentru viol. Se presupune că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu băiatul de 12 ani, timp de mai multe luni, deşi copilul este diagnosticat cu schizofrenie. Protecţia copilului a renunţat imediat la serviciile ei.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt la DGASPC Timiş: Este vorba despre un posibil abuz sexual. În aceeaşi seară, copilul a fost dus la IML pentru evaluare şi, totodată, a fost evaluat psihologic

Băiatul de 12 ani lua tratament pentru boala de care suferă, iar bărbatul îl suspectează că i-ar fi pus soţiei lui, pe ascuns, pastile în cafea. Prospectul medicamentelor avertizează asupra efectelor secundare. Acestea pot da confuzie, stări de delir şi halucinaţii. 

Soţul asistentei acuzate de abuz: Se simţea aşa, mai rău, o durea capul, avea stări de vomă. Bănuiesc că ceva s-a întâmplat, că copilul îi punea în cafea pastilele pe care trebuia să le ia el

Copilul batjocorit de asistentă, consiliat psihologic

Unul dintre vecini susţine că "eu aş băga mâna în foc că aici treaba nu a fost curată. De atâţia ani de zile, s-ar fi auzit vreo mişcare, că a dat greş sau chestii de genul acesta". 

Înainte să preia copilul, femeia de 48 de ani a trecut prin toate testele necesare pentru a deveni asistent maternal. Nu avea şi experienţa de mamă. După ce a pierdut o sarcină, nu a mai putut avea copii. 

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt la DGASPC Timiş: Este un caz. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva şi suntem şocaţi 

Băiatul se afla în grija asistentei maternale din luna ianuarie a anului trecut. Soţul ei spune că s-au ocupat de băiat împreună ca de propriul copil. 

Băiatul a intrat acum într-un program de consiliere psihologică.