Tot mai mulți copii sunt interesați să participe la activități cât mai diverse și mai captivante. Sunt din ce în ce mai curioși, mai interesaţi de lucruri noi, mai deschiși spre domenii inedite, cum ar fi ştiinţa. În ajutorul lor au venit cei de la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cuceriţi de experimente, copiii vin cu nerăbdare la curs, o dată pe săptămână, timp de o oră, ca să experimenteze știinţa prin joc și joacă. Din spatele ușilor închise se aud râsete şi se simte dorinţa copiilor să afle lucruri noi. Așa se învaţă cel mai bine chimia, cu entuziasm!

Articolul continua dupa recomandari

Cei mici se distrează cu jocuri atractive despre chimie. Fac experimente cu substanțe solide, lichide și gaze, testează punctele de topire ale diferitelor substanțe și se bucură de o serie de activități interactive, care îi vor ajuta să înțeleagă lumea uimitoare a acestei ştiinţei.

Gabriela Manda, profesor de chimie: Au oportunitatea să facă experimente singuri, să treacă prin acest proces de a pregăti materialele, ustensilele, până la rezultatul final. Cursul de chimie este unul dintre cursurile care stârnesc foarte mult entuziasm, avem parte de reacții efervescente, dar bucuria vine din faptul ca ei fac singuri experimentale.

La Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au loc foarte multe activități interactive, cum este și chimia distractivă, la care copii participă cu mare bucurie. Experimentele le stârnesc curiozitatea și îi implică în marea provocare a științei.