Copii de numai doi ani au fost terorizaţi zilnic la o creşă din Năvodari. Două îngrijitoare au fost înregistrate în timp ce îi jignesc, îi ameninţă şi chiar îi lovesc, acuză părinţii revoltaţi. O mamă a descoperit totul, după ce a ascuns în hainele copilului său un sistem de înregistrare. Ancheta de la creşă este doar cea mai recentă dintr-un lung şir de abuzuri care îi fac pe părinţi să se teamă pentru copiii lor.

"Numai figuri ai în cap. Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge, şi cu umflatul ăsta se ia după ea", sunt auzite, pe înregistrare, îngrijitoarele în timp ce vorbesc cu copiii de doi ani de la creşa din Năvodari.

Articolul continua dupa recomandari

Jigniri, ameninţări şi ţipete, toate făceau parte din tratamentul pe care copiii îl primeau zilnic la creşa din Năvodari, spun părinţii revoltaţi. 

Mama care a descoperit grozăvia spune că micuţii sunt bruscaţi, înjuraţi şi jigniţi.

Conform femeii, totul a ieşit la iveală după ce şi-a dat seama că, "copilul meu, de trei săptămâni, refuză vehement să mai vină la creşă. Nu mai vrea să mai facă la oliţă, plânge şi e speriat". 

Motivul nu l-ar fi aflat niciodată, dacă un alt părinte nu ar fi pus în buzunarul unui copil un dispozitiv de înregistrare. Aşa au ieşit la iveală abuzurile.  

"Dă pe faţă, aşa, cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul! Ai înţeles?", este auzită o îngrijitoare cum vorbeşte cu un copil.

O altă mamă spune că "pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă în continuu".

Cristina Gemănaru, psiholog: Îi afectăm din punct de vedere al comportamentului şi al reacţiilor lor în viitor faţă de ceilalţi copii de vârsta lor

Faţă de una dintre cele două îngrijitoare acuzate, părinţii au mai făcut plângeri la directoarea creşei, spun ei, dar nu s-ar fi luat nicio măsură. Acum, două mame au făcut sesizări la poliţie.

Reprezentantul creşei a spus, sub anonimat, că "nu ştim exact ce s-a întâmplat. Domnii poliţişti au venit să ridice un dispozitiv de înregistrare a camerelor video. Bineînţeles că se va face şi o anchetă, se vor lua toate măsurile".

Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de purtare abuzivă

Au fost alertate şi autorităţile locale. Creşa este în subordinea Primăriei. Chiar edilul s-a declarat tulburat de tratamentul la care erau supuşi copiii. 

Florin Chelaru, primar Năvodari: Am ascultat şi eu puţin din înregistrare şi vă daţi seama că sunt şi eu debusolat, un pic terifiat de comportamentul presupun că al angajaţilor noştri

Cu nici trei săptămâni în urmă, un alt caz de la Iaşi îngrozea România. Copii de trei ani erau umiliţi la creşă chiar de cele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.