Zeci de copii au parte de o vacanţă plină de aventuri, cu rulota, în prima tabără mobilă din România. Timp de câteva zile, vor străbate ţara şi vor vedea locuri la care nici măcar nu au visat. Cei mai mulţi vin din sate sărace, din care n-au ieşit până acum. O asociaţie le-a oferit şansa de a cunoaşte România din rulotă. 

Pregătiţi de aventură, cei 20 de copii s-au trezit înainte de răsărit să facă înviorarea, la poalele munţilor. Va fi o vacanţă plină de amintiri de neuitat. Pe prima au bifat-o deja. Au dormit într-o rulotă, pe malul unui lac, pentru prima dată în viaţa lor. 

Articolul continua dupa recomandari

Copiii aleşi să meargă în vacanţă cu rulota vin din cinci sate aflate în colţuri diferite ale ţării şi toţi au note bune la şcoală. Tot ce li se întâmplă este o experienţă unică. Cei mai mulţi nici măcar n-au ieşit vreodată din sat. 

Oana Popa, manager de proiect: Copiii mei vin dintr-un sat de olari, din localitatea Piscu, este un vechi sat de olari, un sat de daci liberi. Copiii cu care am venit sunt foarte liberi în gândire, foarte smart

Paula Şipoş, coordonator caravana "Bucuria în mişcare": Ne dorim să oferim oportunitate copiilor de la ţară care au situaţii familiale mai complicate, dar care totuşi îşi doresc foarte mult să meargă la şcoală, să înveţe, au vise şi aspiraţii mari

Caravana "Bucuria în mişcare" a pornit din Braşov şi va ajunge în Sibiu, Sighişoara şi Deva. Timp de patru zile, copiii descoperă peisaje de vis, din rulotă, se joacă, iau lecţii de dans  sau de cusut. 

Simona Ţăranu, profesor: Copiii au fost foarte impresionaţi. Nici eu nu am mai fost în Planetariu. La fel şi la Grădina Zoologică. Au rămas "wow" toţi

Însă, cel mai important pentru aceşti copii este că sunt ajutaţi să viseze dincolo de graniţele satelor în care locuiesc, singurul lor univers până acum.