Şapte copii, cu vârste între 4 şi 12 ani, şi un adult din Sibiu au ajuns de urgenţă la spital, în această dimineaţă, după ce s-au intoxicat cu aburi de benzină! Combustibilul era folosit la alimentarea generatorului cu ajutorul căruia îşi încălzeau locuinţa improvizată.

Toţi cei şapte copii, dar şi mama lor, au fost preluaţi conştienţi de ambulanţele SMURD şi cele ale Serviciului judeţean de ambulanţă. Acum starea lor este stabilă, spun medicii.

Articolul continua dupa recomandari

În această dimineaţă, unul dintre minori a reuşit să iasă din baraca improvizată pe un câmp de la marginea Sibiului, iar o vecină a văzut că nu se simte bine. Femeia a mers să verifice dacă ceilalţi copii sunt bine. Când a intrat în baracă însă a văzut că toţi, inclusiv mama lor, se simţeau rău.

Totul a pornit după ce femeia, ca să încălzească locuinţa, a pus generatorul pe benzină în interiorul locuinţei ridicate ilegal. A fost doar o chestiune de timp până când vaporii de benzină i-au afectat tot toţi.

Vecinii spun că familia a mai avut parte de evenimente tragice şi acum câţiva ani. Pe acelaşi câmp, o altă baracă în care stăteau a fost distrusă de foc. Atunci, în incendiu, un copil a murit.

Situaţia familiei a intrat acum în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului care s-a autosesizat în acest caz.