Ieri seară, la o oră de maximă audienţă, postul de televiziune Italia 1 a difuzat un nou episod, absolut şocant, al emisiunii "La lene", realizată de jurnaliştii Matteo Viviani şi Nadia Toffa. 

Au fost prezentate aspecte legate de criminalitatea din Peninsulă, între care consumul de droguri şi escrocherii de tot felul, însă ce a şocat audienţa a fost un material despre prostituţia infantilă din oraşul Bari. 

Articolul continua dupa recomandari

Un reporter sub acoperire a mers la Puglia pentru a investiga în profunzime fenomenul, iar ceea ce a descoperit l-a şocat de-a dreptul. Ancheta l-a condus în apropierea stadionului San Nicola, acolo unde, cu o cameră ascunsă, a surprins scene halucinante.

În timpul tenebroasei sale "aventuri", reporterul a invitat în maşina sa mai mulţi minori, dispuşi să facă sex pe bani pentru a-şi întreţine familiile.

În încercarea de a afla mai multe informaţii despre viaţa, dorinţele şi visele lor, bărbatul a fost şocat să descopere că marea majoritate a clienţilor care vor partide de sex cu băieţi minori sunt poliţişti, judecători şi medici, cu vârste între 50 şi 70 de ani.

Unii sunt dispuşi să ofere şi 500 de euro pentru servicii complete.

În reportajul difuzat de Italia 1 apare şi dialogul şocant pe care reporterul îl are cu un băieţel de numai 8 ani, din fosta Iugoslavie. Micuţul mărturiseşte, cu un limbaj prea vulgar pentru vârsta lui nevinovată, că este dispus să se prostitueze pentru bani.

Băiatul spune că este activ şi că face sex contra sumei de 100 de euro. Apoi, dezvăluie cu lux de amănunte ce este dispus să facă pentru aceaşti bani. 

Un alt băiat, de 14 ani, spune că se prostituează de la 11 ani, dar că are o regulă: nu oferă clienţilor servicii complete. 

Însă mărturia unui adolescent român, de 16 ani, i-a şocat pe realizatorii emisiunii. Tânărul a povestit că a întreţinut relaţii sexuale cu persoane importante din Italia, între care poliţişti, judecători şi medici.

Dezgustaţi de ce au descoperit, jurnaliştii italieni au decis să intervină imediat alertând serviciile sociale din Bari. Realizatorii emisiunii speră ca autorităţile să pună capăt fenomenului care are loc în jurul stadionului San Nicola, pentru a da o şansă la viaţă normală copiilor săraci nevinovaţi.