Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au demarat un nou control la Maternitatea Giuleşti, din Bucureşti, după ce doi copii născuţi aici au fost depistaţi cu stafilococ auriu.

Micuţii au ajuns între timp la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti, iar în acest moment nu se ştie exact dacă s-au infectat sau nu la Maternitatea Giuleşti.

Articolul continua dupa recomandari

Anul trecut, cel puţin 45 de nou-născuţi s-au infectat cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti

Sorina Pintea a precizat, conform news.ro, că "am cerut Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB) să verifice informaţia apărută la Spitalul de Obstetrică Ginecologie “Panait Sârbu” din Capitală (Maternitatea Giuleşti), după ce la Spitalul de Urgenţă Copii Grigore Alexandrescu au fost internaţi doi copii infectaţi cu stafilococ auriu. Copiii au fost născuţi în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obsterică Ginecologie Panait Sârbu (Maternitatea Giuleşti)".

De asemenea, Sorina Pintea vrea să se stabilească cu exactitate dacă micuţii s-au infectat la Maternitatea Giuleşti şi a solicitat tuturor unităţilor de sănătate, publice şi private, "să anunţe dacă s-au prezentat/internat copii născuţi în perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu (Maternitatea Giuleşti)".

Spre sfârşitul anului trecut, autorităţile au descoperit un adevărat focar de infecţie cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti. S-a cerut inclusiv oprirea internărilor în această unitate, după ce nu mai puţin de 45 de nou-născuţi au fost depistaţi cu stafilococ auriu.