Satui de bataie, doi copii din centrul de plasament Pinocchio au decis sa fuga. Asa cum au facut multi altii, inaintea lor. Se intampla in iarna, cand tatal altor copii ajunsi in acelasi centru, socat de ce aude, i-a inregistrat. Baietii lui au avut parte de acelasi tratament. "Mi-am dus copiii pe data de 18 si, pe data de 19, unul dintre ei era vanat la frunte", a spus un tata.

Cei patru copii au fost adusi in centru ca mãsura de protectie temporara, dupa ce autoritatile au descoperit ca familia nu are bani suficienti sa-i ingrijeasca. In centru, insa, au ajuns, in scurt timp, sa se teama si de umbra lor. Revoltat de ce se intampla, tatal i-a cerut socoteala directoarei.

Articolul continua dupa recomandari

"Mi s-a promis ca n-o sa fie batuti, n-o sa fie maltratati. Ce inseamna vanataia asta la capul copilului? Si dansa mi-a spus ca tot ce vad si tot ce ii arat, nu e adevarat", a marturisit tatal copiilor. "Nu exista asa ceva! Exista o reclamatie care e la indemana tuturor, sa spuna ca acei copii mari ii bat pe cei mici", s-a aparat directoarea centrului.

Copiii nu ar fi avut curaj sa reclame. Si nici putere. Pentru ca, seara de seara, potrivit declaratiilor lor, ar fi primit somnifere ascunse in mancare. "Daca nu le bem, spun ca vin baietii noaptea, sa ne bata, sa ne rupa. Ne da pastile. Asta, daca nu vrem sa ne omoare cu bataia", a spus unul dintre copii. "E ca la puscarie. Sunt gratii, nu poti sa iesi in curte, te tin inchis in camera", a mai spus o victima.

In centrul Pinocchio sunt 45 de copii care au primit, ca desert, la pranz, nu o ciocolata, ci o cutie intreaga. E drept, in fata camerelor.

"Pai, eu nu pot sa-mi duc copiii acolo unde ei au fost traumatizati psihic si fizic", spune tatal copiilor. Cu toate astea, instanta a decis ca familia Anghel nu-si poate creste copiii, asa ca acestia trebuie sa se intoarca, peste cateva zile, in centru. Parintii au dreptul sa faca recurs, insa nu-si permit un avocat.