Zeci de copaci din sectorul 3 al Capitalei au primit nume de copii! E încercarea disperată a celor mici de a salva parcul în care se joacă în fiecare zi. Terenul a fost retrocedat, iar  buldozerele au început să radă leagănele, toboganele şi spaţiile verzi. În locul lor, va apărea un bloc cu cel puţin zece etaje. 

Ca în fiecare dimineaţă, Adela, o fetiţă de patru ani din Bucureşti, a venit să se joace în parcul Constantin Brâncuşi, din sectorul 3. Însă, n-a mai găsit acolo decât mormane de nisip, dale sparte şi bucăţi din covorul cauciucat pe care săptămâna trecută, ea şi alţi copii jucau şotronul.

Articolul continua dupa recomandari

Corina, mama Adelei: Îmi vine să plâng pentru că ea a crescut aici, s-a jucat aici, e prietenă cu toţi copiii din parc şi acum nu mai are unde să meargă.

În jurul spaţiului de joacă, a apărut o bandă de plastic, semn că aici nu mai e loc pentru copii. În timp ce Adela se bucură de ultimele minute în locul ei preferat, excavatoarele rad şi ce a mai rămas din aleile parcului.

Nici şefii, nici Primăria, nu au reuşit să oprească măcelul. O suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi a fost retrocedată în urmă cu 10 ani unei femei, care acum a somat autorităţile să elibereze terenul, pentru a construi pe el un bloc turn.

Roxana Mache: Este o zonă verde, este oaza noastră de aer, e dreptul nostru la viaţă!

Ca să salveze parcul, copiii au legat banderole albe pe copacii pe care ei îi îndrăgesc cel mai tare. Primăria Sectorului 3 ar fi putut salva parcul, dacă ar fi plătit despăgubiri de 700 de mii de lei, cât a cerut proprietarul. Însă nu s-au găsit bani.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Da, este o realitate cruntă, Primăria nu e Dumnezeu pe Pământ şi nu le rezolvă pe toate. Da, sunt foarte trist.

Aşa au pierdut bucureştenii, între 2001 şi 2013, 36 de hectare de parcuri, după o serie de retrocedări controversate.