Un fost preot în vârstă de 78 de ani s-a căsătorit cu un tânăr "model" din România, pe nume Florin. Reverendul Philip Clements și noul său soț Florin Marin au sosit deja în România, după ce și-au legat destinele în Marea Britanie.

Reverendul Philip Clements, preot paroh ani de zile în Eastry, Kent, se va muta împreună cu tânărul său partener de viaţă în Bucureşti, unde vor să locuiască liniştiţi, ca un cuplu normal. Dar nu înainte de a vizita părinții soțului său, în satul natal al românului.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 3 imagini în Galerie

Clements a declarat pentru BBC că a purtat o adevărată luptă împotriva Bisericii Engleze, mai ales după ce s-a retras din rândurile preoţiei pentru tânărul român. Dar, potrivit acestuia, nu mai putea să ascundă adevărul şi a preferat să renunţe la minciuna în care trăia de atâta timp.

Clements, care a predat ani de zile şi la "Dover Grammar School", o şcoală pentru băieţi, a recunoscut că oamenii au ridicat din sprâncene când venea vorba despre iubitul său Florin, dar a adăugat: „Nu mai am prea mult de trăit, aşa ca vreau să mă bucur de restul vieţii alături de persoana pe care o iubesc. Vreau să profit din plin de asta".

Vezi 3 imagini în Galerie

Florin îl susţine şi a declarat, pentru BBC, că nu contează diferenta de vârstă a cuplului. El a spus: „Toți prietenii mei știu că este genul meu de bărbat. Îmi plac oamenii în vârstă, deoarece au mai multă experiență în viață.“

"Viaţa mea s-a schimbat imens, pentru că de la preotul muncitor, corect şi devotat, am ajuns să mă îndrăgostesc de un tânăr şi să-mi doresc să-mi petrec restul vieţii cu el. Am facut acest anunţ public pentru că îmi doresc ca Biserica să-şi schimbe atitudinea faţă de această problemă, a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex. Sunt convins că foarte mulţi preoţi îşi doresc un partener, dar sunt obligaţi să n-o facă de către regulile Bisericii, spune Clements.

"Pentru mine e ceva oau, pentru ca relaţiile mele trecute n-au durat foarte mult, iar acum cred şi simt că este cea mai bună relaţie din viaţa mea", a spus Florin pentru BBC.