Situaţie revoltătoare pentru multe familii din judeţul Sibiu! Pe faţadele a zeci de case istorice au fost instalate contoare electrice. Contoare care nu doar că strigă aspectul caselor săseşti atât de frumoase din sate, dar pot deveni o problemă în cazul în care în care copiii ajung să umble la ele.

Puţine lucruri ar fi putut fi mai urâte decât asta, susţin localnicii. Faţadele caselor lor, monumente istorice, din secolele 18 şi 19, sunt urâţite de nişte contoare electrice.

Articolul continua dupa recomandari

Contoarele electrice au fost montate pe faţadelor unor locuinţe istorice din satele Hoghilag, Marpod, Şaroş pe Târnave, judeţul Sibiu. Lucrările au fost făcute de cei de la Electrica, filiala Braşov, iar primarul comunei Hoghilag susţine că nici el, nici localnicii n-ar fi fost anunţaţi de aceste lucrări. Edilul i-a contactat imediat pe cei responsabili.

Legea spune că orice tip de lucrare, inclusiv cea de modernizare a instalaţiilor electrice, care aduce modificări aspectului unei clădiri istorice trebuie să primească aviz de la Ministerul Culturii.

Reprezentanţii Electrica au oferit un punct de vedere.

O petiţie a fost trimisă deja către Ministerul Culturii, dar şi altor instituţii. Localnici şi reprezentanţi ai unor asociaţii cer adoptarea unui act normativ prin care furnizorii de servicii să fie obligaţi ca în timpul lucrărilor să nu afecteze în niciun fel valoarea arhitecturală a imobilelor.