Constructorul blocului ars din Capitală negociază ca la piaţă siguranţa a zeci de familii. Vrea să repare clădirea pe care a ridicat-o fără autorizaţii şi spune că nimic nu poate să-l oprească. Înregistrat de locatari, se laudă că blocul nu poate fi demolat de primărie. În timp ce autorităţile par incapabile să oprească haosul construcţiilor ilegale şi îşi pasează responsabilitatea între ele.

Într-o înregistrare făcută de locatarii blocului ars, constructorul Ilie Ioniţă le dă asigurări că imobilul va fi refăcut. Susţine că nimeni şi nicio lege nu îi pot sta în cale.

Articolul continua dupa recomandari

Realitatea din teren pare să confirme scenariul lui Ioniţă. Muncitorii s-au apucat deja de treabă. Susţin însă că doar fac curăţenie.

Contactaţi telefonic, cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii spun că orice lucrare la bloc, în afară de cele de conservare, se face pe propria răspundere a constructorului, deci ilegal.

Viceprimarul de la Capitală a spus aşa: că el nu are nimic împotrivă dacă dumneavoastră vreţi să refaceţi blocul

Nici vorbă, spun oficialii. Blocul trebuie demolat.

În tot acest timp, cei câţiva oameni care s-au mutat înapoi printre ruine au rămas şi fără curent electric. Compania furnizoare, însoţită de poliţie, a debranşat astăzi blocul.