O familie de români a rămas fără unul dintre copii, după ce au încercat să treacă graniţa ilegal în Statele Unite, prin Mexic.

Constantin Mutu, un bebeluş de doar 4 luni, a fost luat de autorităţile americane şi dus într-o instituţie pentru protecţia copiilor, iar părinţii lui, Vasile şi Florentina au fost deportaţi înapoi în România.

Articolul continua dupa recomandari

Autorităţile americane le-au luat bebeluşul unor români, iar pe ei i-au deportat în România (Video)

Cel mai tânăr copil luat de la părinții săi la granița SUA cu Mexic a fost un copil de 4 luni, Constantin Mutu. Bebeluşul a fost trimis în Michigan, Vasile Constantin, tatăl, a fost trimis întâi într-o unitate de detenţie şi apoi expulzat în România, iar mama copilului, Florentina Constantin, trimisă şi ea acasă cu celălalt fiu, în vârstă de 4 ani.

"Ne gândeam la un trai fericit, nu necăjit. Nici prin cap nu mi-a trecut că ne bagă pe acolo şi să-mi ia şi copilul şi bărbatul", a declarat Florentina Constantin, mama copilului.

Povestea familiei estei prezentată de cotidianul New York Times, care precizează că bebeluşul Constantin a fost doar unul dintre miile de copii separați de familiile lor la graniță, în cadrul politicii de imigrație a administrației, dar cel mai tânăr dintre ei.

Familia Constantin încerca a plecat de acasă cu doi copii, dar aceştia nu sunt singurii copii ai familiei, precizează presa internaţională.